Veelgestelde vragen

Aanmelden

Is het mogelijk alleen een waardebepaling van mijn motor te krijgen?

Jazeker kan dat. Sterker nog: we moedigen het aan. Wat is er prettiger dan eerst te weten wat je motor waard is voordat je hem verkoopt! Je kunt helemaal gratis je motor aanmelden en je ontvangt doorgaans binnen 1 dag de waardebepaling. Je kunt er dan voor kiezen om je motor meteen te verkopen.

Kan ik ook later nog foto's van de motor toevoegen?

Ja, dat is geen enkel probleem. Onze medewerkers controleren je aanmelding altijd op volledigheid. Ze sturen je bij het ontbreken van foto’s een link zodat je de mogelijkheid krijgt om nog foto’s toe te voegen.

Wat is het verschil tussen opties en accessoires?

Met opties bedoelen we de kenmerken van je motor. Heeft het ABS, een bagagesysteem of bijvoorbeeld een windscherm? Dit zijn opties die je kunt aanvinken als je je motor aanmeldt. Accessoires zijn extra toevoegingen, zoals een beschermingshoes, paddockstand of druppellader die je bij de motor verkoopt.

Wanneer is een motor rijdbaar?

Een motor is rijdbaar wanneer de motor start, goed loopt en je ermee kunt wegrijden. Schade hoeft een motor zeker nog niet uit te schakelen, maar vermeld wel alle kenmerken bij het aanmelden.

Kan ik ook een schade motor verkopen?

Ja, dat kan zeker. Tussen de ruim 11.000 inkopers zitten ook opkopers van schademotoren.

Kan ik ook een sloop motor verkopen?

Ja. Een sloopmotor kan in de meeste gevallen nog worden gebruikt voor de onderdelen. De inkopers die zijn aangesloten kunnen hier gericht naar zoeken.

Wat houdt de verwachte prijs in?

De verwachte prijs kun je bij de aanmelding invullen. Dit is het bedrag dat je verwacht te krijgen voor je motor occasion. Dat betekent niet dat je dit bedrag ook daadwerkelijk ontvangt.

Hoelang is de veilingtijd?

We kunnen dankzij ons uitgebreide en actieve netwerk al binnen 1 dag het hoogste bod naar je toesturen. Je motor blijft maximaal drie dagen in de veiling staan.

Ben ik verplicht te verkopen als er een bod op mijn motor is uitgebracht?

Nee. Het ontvangen van biedingen is zonder verplichtingen. Pas als je het bod hebt geaccepteerd ben je verplicht om je motor te leveren.

Hoe lang is een bod geldig?

Een bod is in beginsel 7 dagen geldig, tenzij anders is vermeld. Je kunt die tijd gebruiken om over het bod na te denken. Als je langer wacht kan de mogelijke koper het bod aanpassen of intrekken.

Is het verkregen bod gegarandeerd?

Er wordt geboden aan de hand van de door jouw opgegeven omschrijving en informatie. Hoe uitgebreider de staat van je motor omschreven is, hoe hoger het bod zal zijn. Wees dus eerlijk, uitgebreid en correct. Als de omschrijving klopt, dan krijgt je het afgesproken bedrag van de koper.

Kan ik bedenktijd krijgen?

Je krijgt vanzelfsprekend tijd om na te denken of je akkoord gaat met het bod. Zodra je echter akkoord bent gegaan heb je een overeenkomst op afstand gesloten. De bedenktijd geldt dan niet meer. Je bent na acceptatie van een bod verplicht om de motor te leveren aan de koper.

Hoe snel kan mijn motor worden verkocht?

Na aanmelding plaatsen wij je motor in de afgeschermde veiling. Inkopers kunnen vanaf dat moment bieden. Al na 1 dag krijg je het hoogste bod toegestuurd. Als je akkoord gaat met het bod kun je dus binnen 1 dag al je motor verkopen.

Wat zijn nuttige tips voor een succesvolle verkoop?

Vul bij aanmelding alles zo volledig mogelijk in en wees eerlijk. Je krijgt ook de mogelijkheid om foto’s toe te voegen. Het is niet verplicht, maar het zorgt er wel voor dat je motor extra opvalt tussen de andere tweewielers in de veiling.

Levering

Moet de motor gebracht worden na verkoop?

Ja, het is gebruikelijk dat je de motor zelf bij de verkoper brengt, tenzij je iets anders hebt afgesproken. Als je de motor zelf brengt wordt de terugreis met de trein door ons vergoed. Een motor waarvan vooraf wordt aangegeven dat deze niet rijdbaar is wordt altijd opgehaald.

Is er ook een mogelijkheid dat de motor opgehaald wordt?

Ja, die mogelijkheid is er. De meeste inkopers kunnen motoren ophalen, maar dit moet wel vooraf overlegd worden. Een motor waarvan vooraf wordt aangegeven dat deze niet rijdbaar is wordt altijd opgehaald.

Wat moet ik doen als de omschrijving niet juist is?

Mocht het voertuig tijdens de levering niet voldoen aan de omschrijving die je ons hebt doorgegeven, dan mag de koper ter plekke een tegenbod doen. Als verkoper hoef je het tegenbod echter niet te accepteren. Probeer er samen met de koper uit te komen. Lukt dit niet, dan adviseren wij je direct contact op te nemen met onze klantenservice.

Ik ben (een deel van) mijn kenteken kwijt, wat moet ik doen?

Zonder het complete kentekenbewijs kan jij je motor niet verkopen. Als je (een deel) van je kenteken kwijt bent dien je dit bij de RDW online op te vragen. Sommige verzekeringen vergoeden deze kosten.

Hoe gaat de betaling bij verkoop?

Betaling kan contant of via een bankoverschrijving voldaan worden. Je kunt dit vooraf afstemmen met de koper.

Hoe wordt de vrijwaring van mijn motor geregeld?

Wij werken uitsluitend met inkopers die door de RDW zijn goedgekeurd. De inkopers zijn dus bevoegd om een vrijwaringsbewijs te leveren. Dit krijg je bij de overdracht meteen mee.

Financieel

Wat zijn de kosten?

Iedereen kan gratis gebruik maken van onze dienstverlening. Voor zowel de aanmelding, het ontvangen van het hoogste bod en de eventuele verkoop worden geen kosten berekend.

Wanneer moet ik annuleringskosten betalen?

Op het moment dat je hebt ingestemd met de verkoop van je voertuig en je ziet er vervolgens van af, dan ontvang je een annuleringsfactuur. De annuleringsfactuur bedraagt 15 procent van de overeengekomen verkoopprijs met een minimum van € 300,-.

Hoe zit het met de betaalde wegenbelasting?

Tijdens de sleuteloverdracht wordt je motor gevrijwaard door de RDW-erkende inkoper. Als bewijs ontvang jij een RDW vrijwaringsbewijs. De Belastingdienst zet de motorrijtuigenbelasting vanaf dat moment stop en de teveel betaalde belasting wordt terugbetaald of eventueel verrekend.

Hoe wordt de verzekering beëindigd?

Als jij je motor hebt verkocht moet je niet vergeten de motorverzekering stop te zetten. Met de vrijwaring kun je de verzekering per de vrijwaringsdatum beëindigen. Houd er rekening mee dat de meeste verzekeraars als eis stellen dat het vrijwaringsbewijs binnen een bepaald termijn binnen moet zijn.

Wat is BPM?

BPM staat voor ‘belasting van personenauto's en motorrijwielen’ en dient voor elke motor betaald te worden die in Nederland geregistreerd staat. Koop je een motor direct van een Nederlandse motordealer, dan zit de BPM al bij de aanschafprijs in.

Wat betekent BTW- of marge-voertuig?

Een zogeheten ‘BTW-voertuig’ is een voertuig dat in het bezit is van een zakelijke bestuurder. Een motor is een ‘marge-motor’ zodra hij van een particulier is geweest. Voor inkoopbedrijven is het belangrijk te weten om welk soort voertuig het precies gaat in verband met het wel of niet kunnen terugvorderen van de BTW.

Wat is een leasemotor?

Een leasemotor is een motor die door een leasemaatschappij ter beschikking wordt gesteld aan een gebruiker. De motor blijft eigendom van de leasemaatschappij.

Wat als er een financiering op mijn voertuig zit?

Een motor waar nog een financiering op zit, kan niet worden verkocht zonder goedkeuring van de financierder. Omdat de Motor geldt als onderpand van de financiering heeft de kredietverstrekker het eigendomsbewijs in bezit. Als kredietnemer zal je eerst de financiering moeten aflossen voordat je het eigendomsbewijs in handen krijgt en dus je motor kan verkopen.

Veiligheid

Zit ik ergens aan vast?

Het aanmelden van het voertuig is gratis en vrijblijvend, evenals het ontvangen van biedingen. Zodra je instemt met de verkoop van je voertuig door het hoogste bod te accepteren, ben je wel verplicht het voertuig te leveren.

Wie zien mijn persoonlijke gegevens?

Tijdens het aanmeldingsproces wordt gevraagd aanvullende gegevens achter te laten, waaronder jouw persoonlijke gegevens. Wij hebben contactgegevens nodig om jou op de hoogte te brengen van het hoogste bod. Deze gegevens worden niet getoond in de afgeschermde veiling, inkopers bieden op basis van de voertuiggegevens. Pas als jij akkoord gaat het met het hoogste bod worden jouw contactgegevens vrijgegeven aan de koper en ontvang jij de gegevens van de kopende partij.

Wie kan mijn voertuig kopen?

ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl werkt uitsluitend samen met goedgekeurde inkoopbedrijven. Je verkoopt je voertuig altijd aan een RDW-erkende inkoper. Er zijn merkdealers, universele garages, schade- en sloopspecialisten en motor-exporteurs bij ons aangesloten.

Wat is de RDW?

De Rijksdienst Wegverkeer, of kortweg RDW, is de instelling die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en documenten, zoals kentekenbewijzen, rijbewijzen en bromfietscertificaten, in ons land verzorgt.

Overig

Kan ik ook alleen de waarde laten bepalen?

Bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl kan je ook terecht voor een waardebepaling van de motor of elk ander soort voertuig. In onze afgeschermde veiling kunnen aangesloten inkopers biedingen uitbrengen op basis van de opgegeven omschrijving en toegevoegde foto’s. De hoogte van de biedingen is het bedrag dat het voertuig in de ogen van onze inkopers op dat moment waard is. Bij het ontvangen van het hoogste bod weet je dus direct wat je voertuig nog waard is. Na het ontvangen van het hoogste bod kan je eventueel direct overgaan tot de verkoop van je voertuig, maar dat is niet verplicht.

Hoe krijg ik de treinreis vergoed?

Als je het voertuig bij de koper brengt vergoeden wij de treinreis terug naar huis. Wij vergoeden uitsluitend een tweedeklas treinreis voor één persoon. Om de kosten voor de treinreis te declareren stuur je het transactieoverzicht, de vrijwaring en je bankrekeningnummer per post of per e-mail naar onze klantenservice.

Hoe kan ik mij aanmelden als koper?

Als particulier is het niet mogelijk een voertuig in te kopen. Particulieren kunnen enkel voertuigen verkopen via ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl.

Is het mogelijk mijn voertuig te verwijderen van de site?

Op het moment dat jij je voertuig uit onze veiling wil halen, kan je dit telefonisch of via de mail doorgeven aan onze klantenservice. Vermeld wel altijd het desbetreffende kavelnummer en het kenteken van de motor.

Wat is de rol van ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl?

Het team van ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl bemiddelt bij de verkoop van een tweedehands voertuig van particulier aan een inkoopbedrijf. Dit kan ook jouw voertuig zijn. Wij brengen het voertuig onder de aandacht van 11.000 mogelijke kopers en onderhandelen vervolgens voor jou om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Wie is Motordealerdirect?

Motordealerdirect BV is het bedrijf dat ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl heeft opgericht. Naast ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl heeft Motordealerdirect onder meer de verkoopsites ikwilvanmijnmotoraf.be en ichwillmeinmotorradloswerden.de in beheer.

Kan ik ergens ervaringen van klanten vinden?

ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl vraagt alle gebruikers naar hun ervaringen met ons verkoopplatform. Op die manier kunnen wij onze service dagelijks verbeteren. Alle ervaringen worden verzameld op ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl/ervaringen. Daarnaast is ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl aangesloten bij Trustpilot, een onafhankelijk review platform waarop consumenten hun ervaringen kunnen delen over online diensten.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams Français Français
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams Français Français
Nederlands Nederlands