Je motor verkopen via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Hoe werkt het?

Wil jij je motor verkopen? Bij ikwilvanmijnmotoraf.nl helpen we je daarbij. We leggen hier in acht stappen uit hoe het werkt zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Heb je na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Stap 1. Kenteken invoeren

Voer het kenteken van je motor in of vul handmatig het merk en model in. Op de pagina daarna laat je de belangrijkste gegevens, zoals kilometerstand en huidige staat, achter en voeg je enkele recente en duidelijke foto’s toe. Na je aanmelding gaan wij voor je aan de slag.

Let op: wees zo volledig en eerlijk mogelijk in de beschrijving van je motor. Alleen zo krijgen dealers een helder beeld van je motor en kunnen ze gericht biedingen uitbrengen.

Stap 2. Aanvullende informatie

Je aangemelde motor wordt door onze specialisten nagelopen voordat hij zichtbaar is voor de aangesloten dealers. We nemen eventueel nog telefonisch contact met je op om de aanmelding compleet te maken.

Stap 3. Er kan geboden worden

Je aanmelding krijgt een uniek referentienummer, genaamd kavelnummer, en komt vervolgens terecht in onze afgeschermde veiling. Daar wordt je motor aangeboden aan ruim 800 RDW-erkende dealers en handelaren. Zij kunnen biedingen uitbrengen op je motor.

Stap 4. Bod ontvangen

Binnen een week koppelen we het hoogste bod aan je terug. Dat doen we telefonisch of per mail.

Stap 5. Bod accepteren

Sommige motoren hebben meer tijd en aandacht nodig om op te vallen bij de dealers. Je motor kan nogmaals een ronde door de veiling gaan. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.
Je ontvangt na deze ronde nogmaals een bod. Accepteer je het bod? Dan is je motor verkocht!

Stap 6. Leveringsafspraak maken

Je ontvangt via de mail de verkoopbevestiging waarin de contactgegevens van de dealer staan vermeld. Je maakt een leveringsafspraak en zoekt ondertussen alle papieren bij elkaar. We nemen binnen enkele dagen nog contact met je op om te vragen of het maken van een afspraak is gelukt.
In de meeste gevallen wordt de motor bij je opgehaald. Breng je de motor? Dan vergoeden wij één tweedeklas treinkaartje terug naar huis.

Stap 7. Punten nalopen

Om de overdracht soepel en vlot te laten verlopen is het handig onderstaande punten goed na te lopen.

  • Leg het kentekenbewijs met de twee tenaamstellingscodes of de kentekencard vast klaar;
  • Zijn alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig?;
  • Zorg dat alle besproken onderhoudshistorie en -boekjes aanwezig zijn;
  • Lever je motor schoon op. Zo kan de dealer zien of de motor in de staat verkeert die is omschreven tijdens de aanmelding;
  • Neem bij de overdracht een geldig legitimatiebewijs mee.

Stap 8. Overdracht en vrijwaring

De dealer loopt de motor na en controleert of deze voldoet aan de omschrijving die je bij de aanmelding hebt gegeven. Is alles in orde? Dan ontvang je via contante betaling of een directe bankoverschrijving het overeengekomen bedrag. De dealer draait dan ook meteen het vrijwaringsbewijs voor je uit.
Komt de dealer met een tegenbod omdat hij eventuele schades of gebreken ontdekt die eerder niet zijn gemeld? Dan ben je niet verplicht akkoord te gaan met het bod. Je kunt dan de deal kosteloos annuleren. Neem in dat geval altijd contact met ons op zodat we mogelijk tot een passende oplossing kunnen komen.

Is de overdracht gelukt? Dan controleren wij of de motor is overgeschreven.
Gefeliciteerd, je hebt je motor verkocht!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands