De nieuwe BMW M 1000 XR: ultieme sportiviteit voor motorliefhebbers

BMW heeft zojuist de nieuwe M 1000 XR geïntroduceerd: een sportieve motorfiets die ontworpen is voor zowel lange afstanden als dynamisch rijden op bochtige wegen. Deze motorfiets is ook geschikt voor het circuit en combineert topprestaties met exclusiviteit. In Nederland begint de prijs van de BMW M 1000 XR bij € 30.750, inclusief belastingen.

De M 1000 XR, afgekort als M XR, is het derde model in de M-familie van BMW Motorrad. Het is gebaseerd op de bestaande S 1000 XR en S 1000 RR, en is ontwikkeld als een sportief alternatief voor langeafstandsrijden. Deze motorfiets biedt geweldige prestaties, of je nu op bochtige wegen rijdt, lange ritten maakt of zelfs op het circuit racet.

In 2018 introduceerde BMW Motorrad de M-modellenstrategie voor motorfietsen, en nu zien we de M 1000 XR als het derde lid van de M-familie. De andere leden zijn de M 1000 RR superbike en de M 1000 R roadster.

BMW Motorrad brengt de dynamische filosofie van 'M' nu over naar deze nieuwe M XR, die synoniem staat voor racesuccessen en high-performance BMW-modellen voor rijders die op zoek zijn naar uitstekende prestaties, exclusiviteit en individualiteit.

Met een vermogen van 201 pk en een drooggewicht van slechts 223 kg is de BMW M XR de krachtigste en tegelijkertijd lichtste motorfiets in zijn klasse. Dankzij geavanceerde vering, demping en wielgeleiding biedt deze motorfiets prestaties vergelijkbaar met een superbike en de handelbaarheid van een sporttoermotorfiets.

De motor van de nieuwe BMW M XR is gebaseerd op die van de S 1000 RR en levert nu 201 pk bij 12.750 tpm, wat 31 pk meer is dan de nieuwe S 1000 XR. Het maximale koppel bedraagt 113 Nm bij 11.000 tpm. Dankzij kortere versnellingsverhoudingen versnelt de M XR sneller en biedt hij ongekende tractie en acceleratie.

Aerodynamica heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van de BMW M XR, met speciale M winglets die zorgen voor extra neerwaartse druk en stabiliteit bij hoge snelheden.

Het chassis van de M XR is gebaseerd op dat van de S 1000 XR en biedt geavanceerde instellingen zoals Dynamic Damping Control (DDC) en aanpasbare veervoorspanning voor optimale handling en controle.

De M XR heeft een M-remsysteem dat maximale remkracht levert onder alle omstandigheden. Lichtgewicht wielen van gesmeed aluminium dragen bij aan de rijdynamiek.

De BMW M XR is beschikbaar met het M Competition-pakket, dat onder andere M Carbon-wielen en andere hoogwaardige componenten omvat om de motorfiets lichter en nog aantrekkelijker te maken.

De nieuwe BMW M 1000 XR biedt geweldige prestaties en een sportieve uitstraling. Met geavanceerde technologie en innovaties is dit een motorfiets die elke rijder enthousiast zal maken.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands