Yamaha klaar voor MotoGP 2015

yamaha motogp 2015Yamaha is al een hele tijd bezig met de voorbereiding voor de MotoGP van 2015. Het duurt nog even voordat de MotoGP van start gaat, maar de coureurs kunnen zich alvast voorbereiden met de nieuwe motoren van Yamaha die net zijn onthuld. In het hoofdkantoor van Movistar in Madrid zijn de nieuwe machines deze week gepresenteerd. De kleurstelling is niet veel veranderd, maar technisch heeft Yamaha het één en ander aangepast.

Yamaha YZR-M1

De Yamaha YZR-M1 is een 1000 cc viercilinder motor met een crossplane krukas. Het frame is van aluminium en de geometrie is op meerdere punten verbeterd. De motor weegt 158 kilo en heeft een vermogen van 240 pk. De dubbele remschijven zijn gemaakt van carbon en er wordt gebruik gemaakt van twee 4-zuiger remklauwen. De topsnelheid die kan worden behaald is 330 kilometer per uur. De 16,5” banden zijn van Bridgestone.

Coureurs klaar voor de strijd

Yamaha verkopenTwee van de meest succesvolle motorcoureurs zijn in 2015 allebei weer van de partij. Jorge Lorenzo en Valentino Rossi rijden allebei voor Yamaha en ze waren allebei bij de onthulling van de nieuwe Yamaha motoren. Valentino Rossi zegt het volgende over de onthulling van de nieuwe modellen voor 2015: “De presentatie van het nieuwe seizoen is altijd een spannend moment. Bij deze onthulling zie ik voor het eerst mijn nieuwe motor, de nieuwe kleuren en de nieuwe lijnen. Het blijft elke keer een emotioneel moment. De presentatie betekent ook meteen dat het nieuwe seizoen van start is gegaan.” Valentino Rossi heeft het grootste deel van zijn carrière voor Yamaha gereden. Een paar jaar geleden heeft hij nog een overstap naar Ducati gemaakt, maar de lage posities brachten hem snel weer terug bij Yamaha. Afgelopen jaar heeft hij nog de 2e positie behaald. Dat was voor hem voldoende reden om ook komend seizoen weer op een Yamaha te stappen. Rossi is er klaar voor om Lorenzo dit jaar weer tegen te komen op ’s werelds grootste motorrace. “Het wordt een mooie strijd.” Jorge Lorenzo doet dit jaar ook weer mee aan de belangrijkste motorrace. “Dit evenement is altijd een speciaal moment voor ons. Het is het officiële startsein van een nieuw seizoen en ik moet zeggen dat het altijd bijzonder is. We zien dan voor het eerst de nieuwe projecten. Ik vind de nieuwe motor geweldig en ik kan niet wachten om hem te testen!” Lorenzo heeft afgelopen jaar niet meegedaan in verband met een sleutelbeenblessure. Hij is nu goed voorbereid om met de Yamaha weer goede races te rijden. In 2008 reed hij voor het eerst met het Japanse merk, en vanaf 2009 heeft hij alleen maar op de 1e en 2e plaats gestaan. Lorenzo is mentaal klaar voor de volgende MotoGP.

Succes van Yamaha

In de lijst met motormerken die succesvol zijn geweest bij de deelname aan de MotoGP staat Yamaha op de tweede plaats. Honda staat bovenaan, maar moet wel oppassen want het verschil is nihiel. Yamaha maakt dit jaar ook een grote kans op successen, want de twee grootste coureurs doen er alles aan om de eerste plaats bij de MotoGP van 2015 te halen. Naast het Yamaha team doet het Japanse merk met nog een team mee aan de Moto Grand Prix 2015: Monster Yamaha Tech 3. Bradley Smith en Pol Espargaró rijden de race voor dit team mee. Het vertrouwen tussen het Japanse merk en de twee racers is groot. Dat moet ook, want de verwachtingen zijn hoog. Het Monster team doet mee aan de MotoGP en de Moto2 race. De laatste is de klasse voor 250 cc motoren.

MotoGP en de World Superbike naar Eurosport 1

Van 2015 tot en met 2018 hoeven liefhebbers van de motorsport zich geen zorgen te maken. Alle races van de MotoGP en de World Superbike zijn op de gratis zender Eurosport 1 live te volgen. Zowel de MotoGP als Moto2 en Moto 3 worden uitgezonden. Het was eerder nog onzeker of de motorraces op Eurosport 1 of Eurosport 2 zouden worden uitgezonden. Eurosport 1 is bij de meeste tv-pakketten inbegrepen, maar dat geldt niet voor Eurosport 2. Nu is de kogel door de kerk en de rechten zijn verkocht aan de zender die we bijna allemaal kunnen ontvangen. Het is nog even de vraag wanneer we de nieuwe Yamaha live in actie kunnen zien, want het is nog niet zeker of de trainingen voor de MotoGP ook uitgezonden worden. Je moet nog even wachten voordat je de Yamaha bij de MotoGP in actie kunt zien, dus zolang moet je het met onderstaand filmpje doen.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands