Verkooprecord voor Ducati en BMW

Ducati verkopenDucati en BMW hebben een feestje te vieren. Qua verkoop was 2014 voor de hele motorbranche een goed jaar. Daarnaast hebben hebben de twee merken nog een persoonlijk record verbroken met de verkoop van nieuwe motoren. Zowel Ducati als BMW heeft nog niet eerder zoveel motoren verkocht als in 2014. De komst van nieuwe modellen hebben beide merken goed gedaan.

Motor verkoop Ducati

Ducati Monster verkopenDe verkoop van Ducati heeft in 2014 tot een record geleid. Nog nooit eerder heeft de fabrikant zoveel tweewielers in één jaar verkocht. Ducati Motor Holding heeft in 2014 wereldwijd 45.100 nieuwe tweewielers verkocht. Dat was 2 procent meer dan in 2013. De nieuwe 899 Panigale en de Monster hebben daaraan een grote bijdrage geleverd. De twee nieuwe modellen (Monster 1200 en Monster 821) hebben ervoor gezorgd dat in de Monster-lijn 16.409 motoren zijn verkocht. Dat is een stijging van 31 procent. De 899 Panigale valt onder het Superbike-segment en leverde met 5.806 verkochte motoren een stijging van 74 procent voor Ducati op. De van oorsprong Italiaanse fabrikant verkocht in de Verenigde Staten de meeste motoren. Er werden 8.804 verkochte tweewielers geteld over het jaar 2014. Daarmee zijn de Verenigde Staten nog steeds de grootste afnemers van de Italiaanse Ducati motoren. Met name in Brazilië stegen de cijfers. Dat kwam ook doordat daar meer is geïnvesteerd in de verkoop. Zo zijn er daar veel meer dealers bijgekomen en ook zijn in 2014 alle modellen aangeboden. Tot 2014 werden namelijk nog niet alle modellen in de VS verkocht. De verkoopcijfers in Europa waren met een daling van 3 procent wel een teleurstelling. Binnen Europa ging het in Italië het slechtst. In vergelijking met 2013 daalde de verkoop daar het laatste jaar met 14 procent. Dat een merk in een bepaald land opgericht is wil dus nog niet zeggen dat het daar ook de grootste successen behaalt. De Italianen staan over het algemeen ook meer bekend als scooterrijders en dat is niet het hoofdsegment van Ducati.

Champagne voor BMW

BMW R 1200 RT verkopenBMW heeft de afgelopen jaren in Nederland de meeste motoren verkocht in vergelijking met andere topmerken. Nu heeft, naast Ducati, de Duitse producent in 2014 ook nog een persoonlijk record verbroken. Afgelopen jaar heeft BMW inclusief scooters wereldwijd 123.495 motoren verkocht. Dat is een stijging van 7,2 procent ten opzichte van 2013. De hoogst scorende modellen van BMW waren de nieuwe R 1200 RT en R 1200 GS.

Verkoop Nederland

De twee nieuwe BMW modellen R 1200 GS en R 1200 RT staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats bij de meest verkochte modellen in Nederland. Dat is een hele prestatie, want de nummer drie laat de Duitse fabrikant ver achter zich. BMW Motorrad verkocht in Nederland vorig jaar nog 1.863 tweewielers. BMW heeft dus goed zaken gedaan met de introductie van de twee nieuwe modellen. Ducati komt helemaal niet met een model in de top-20 voor. De verkoop van Ducati motoren was in Nederland daarom ook niet al te best. Afgelopen jaar daalde hier de verkoop juist.

Nieuwe modellen

Toch mag de daling in Nederland niet een te grote stempel drukken op de verkoop van 2014. Een feestje is hoe dan ook gevierd en Ducati kan in Nederland in 2015 nog heel wat inhalen. Er zijn voor dit jaar drie nieuwe modellen geïntroduceerd. De 1299 Panigale, de Multistrada 1200 en de Diavel Titanium worden dit jaar toegevoegd aan het assortiment. Voor ieder wat wils dus, want de tweewielers zijn elk voor een ander segment gebouwd. Men heeft de keuze tussen een sportmotor, een all-rounder en een tourbike. Liefhebbers van de nieuwe tourmotor moeten alleen wel snel zijn, want van de Diavel Titanium heeft Ducati maar 500 exemplaren gebouwd.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands