Verkoopcijfers nieuwe motoren stijgen ook in november 2014

Honda 2014 verkopenNieuwe motoren zijn ook in de laatste periode van dit jaar nog steeds geliefd. De verkoopcijfers van november 2014 laten zien dat de verkoop van nieuwe motoren ook in deze tijd gewoon doorging. Dat blijkt uit de gegevens die VWE onlangs bekend heeft gemaakt. In de maand november zijn er 318 nieuwe motoren verkocht, dat is 21,37 procent meer dan dezelfde maand in 2013, toen de verkoop op 250 bleef steken. In de maanden die de winter kenmerken zijn de verkoopaantallen logischerwijs lager dan in het motorhoogseizoen.

Geen piek verkoop nieuwe motoren

BMW verkopenZo stegen dit jaar in augustus de nieuwe motor verkopen bijvoorbeeld met 828, een aanzienlijk verschil met de verkoop in november, waardoor duidelijk wordt dat de verkoop per maand sterk wisselt. In de zomer zien we vanzelfsprekend veel meer motorrijders op de weg dan in de winter. Er wordt dan ook niet verwacht dat in de wintermaanden de verkoop hoge pieken laat zien. Desalniettemin zit de stijgende lijn er nog steeds in. Voor de motorbranche zijn dit goede berichten, want in alle opzichten is dit tot nu toe een beter jaar dan 2013.

Dal 2013 al ruimschoots goedgemaakt

kawasaki verkopenVan januari tot en met november dit jaar zijn er in totaal 10.434 motorfietsen verkocht. Dit waren er vorig jaar rond deze tijd nog maar 9.011. De verkoopcijfers tonen hiermee aan dat dit een stijging is van maar liefst 13,64 procent. Het vergelijk met 2013 is misschien niet helemaal eerlijk, want de verkoop was met 9.378 nieuwe motoren het laagst sinds de begin jaren ’80. Opvallend is wel dat in mei, juni en juli van 2013 de verkoopcijfers hoger waren dan in diezelfde maanden in 2012. Met die cijfers maakte het jaar 2013 voor heel eventjes de verkoop goed. De rest van het jaar lagen alle cijfers veel lager. Hoe dan ook is 2013 een periode die de motorbranche zo snel mogelijk achter zich wil laten en met de cijfers van 2014 zijn ze goed op weg. Het dal van 2013 wordt ruimschoots goedgemaakt met cijfers die tot nu toe al een stuk hoger liggen. Het gaat zelfs zo goed dat de motorverkoop van 10.147 stuks in heel 2012 ook al is ingehaald met 287 meer verkochte tweewielers. Daarbij zijn de cijfers van december 2014 nog niet eens meegenomen. Er wordt verwacht dat december ook een goede maand zal zijn in vergelijking tot vorig jaar.

Verkoop BMW wederom het hoogst

BMW is in november wederom het best verkopende merk qua motorfietsen en steekt met kop en schouders boven de rest uit. Voor het vijfde jaar op rij zal BMW waarschijnlijk ook 2014 afsluiten als absolute nummer één. Van januari tot en met november dit jaar heeft BMW al 1.975 nieuwe motoren verkocht. Dat zijn er een stuk meer dan de 1.538 stuks die de marktleider in 2013 verkocht. Met de tweede positie doet ook Yamaha het met een verkoop van 1349 motoren beter ten opzichte van 2013, toen het Japanse merk ‘slechts’ 973 nieuwe exemplaren verkocht. Honda verkocht tot nu toe 1.274 nieuwe tweewielers. Van de top drie is dit de enige die gedaald is in de verkoop als we het vergelijken met 2013. Suzuki volgt Honda op de voet met een verkoop van 1.132 tweewielers tot nu toe. Kawasaki zet de achtervolging in met een verdubbeling in verkoop ten opzichte van vorig jaar. Als Kawasaki deze trend voortzet kan dit nog een gevaarlijke speler worden voor zijn concurrenten. Of de cijfers van de verkoop van nieuwe motoren een definitieve conclusie zijn moet nog blijken, want het jaar is nog niet voorbij. Er worden geen grote wonderen verwacht voor de komende maand, dus een verandering in de top drie is zeer onwaarschijnlijk.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands