Verkoop van motoren goed van start, BMW op 1

motor verkopenDe verkoop van motoren begint in de eerste maand van 2015 met een flinke knaller. Er zijn in vergelijking met de maand januari van 2014 dit jaar al 21,3 procent meer tweewielers verkocht. Dat blijkt uit cijfers van VWE voertuiginformatie- en documentatie. Januari staat normaal gesproken niet bekend als een topmaand voor de verkoop van motoren. Het ‘hoogseizoen’ voor de verkoop begint immers een paar maanden later. Toch kunnen we met een stijging van 554 in 2014 naar 672 spreken van een geweldige start voor de verkoop van nieuwe tweewielers.

Nieuwe motoren naar de showroom

De grootste groep die in januari een nieuwe motor kocht bestaat uit bedrijven. Deze groep is groter dan de particulieren die een nieuwe tweewieler kochten. Het wil niet zeggen dat de motoren die door de bedrijven zijn gekocht ook al zijn doorverkocht aan particulieren. Wellicht hebben de dealers vertrouwen in het komende jaar en willen ze alvast goed voorbereid zijn met een uitgebreid assortiment.

Top drie merken

BMW verkopenBMW Motorrad is wederom marktleider. Er zijn van de 672 verkochte nieuwe motoren 166 door BMW verkocht. Vorig jaar was het aantal verkochte nieuwe tweewielers nog 124, dus dit is met een verschil van 33 procent een flinke stijging voor BMW. Het Duitse concern heeft daarmee een goede start gemaakt en trekt de lijn van 2014 meteen door. BMW is niet de enige die goede zaken heeft gedaan in januari. KTM heeft in de eerste maand 106 nieuwe motoren verkocht. KTM heeft over heel 2014 minder tweewielers verkocht dan een jaar eerder, dus dit is een goede start voor de Oostenrijkse fabrikant. Nu verkoopt KTM meestal in januari veel motoren, dus het zegt nog niet meteen iets over het verdere verloop van het jaar. Toch is het een verrassend aantal, want vorig jaar verkocht KTM in januari ‘maar’ 71 motoren. Op de derde plaats staat Yamaha met 78 verkochte nieuwe motoren op naam. Yamaha stond over heel 2014 op de tweede plek voor wat betreft de verkoop van de nieuwe tweewielers. Yamaha laat zich nu ook meteen zien, maar moet nog wel sprongen maken willen ze de voorsprong behouden. De verwachting is wel dat het grote Japanse merk rond de top drie zal blijven presteren.

Grote stijgers

KTM verkopenNaast de goede verkoopcijfers van BMW en KTM hebben ook Kawasaki en Ducati in januari 2015 een grote sprong gemaakt. Ducati heeft de verkoop van nieuwe motoren in de eerste maand bijna verdubbeld ten opzichte van januari 2014. Vorig jaar verkocht Ducati 12 tweewielers in januari, in 2015 waren het 22 stuks. Kawasaki heeft ook vooruitgang geboekt. Vorig jaar verkocht het Japanse merk nog 26 nieuwe motoren in de eerste maand. Nu stond de teller na de eerste maand al op 41. De andere merken hebben ook meer motoren verkocht dan vorig jaar, maar die verschillen zijn niet zo groot als bij deze namen. Het streven om in 2015 door te gaan met de goede cijfers is in ieder geval in de eerste maand al waargemaakt. De verkoop van motoren gaat de goede kant op. Was 2014 nog een jaar om de schade van 2013 goed te maken, 2015 moet voor de verschillende motormerken een jaar worden waarbij ze weer oprecht trots kunnen zijn op de nieuwe tweewieler verkopen. Binnenkort wordt de grootste motorbeurs van Nederland georganiseerd. De deelname aan Motorbeurs Utrecht is voor veel grote merken ook het moment om alle nieuwe modellen voor dit jaar te presenteren. Dat moet ook aanleiding zijn om de verkoop van nieuwe motorfietsen flink te stimuleren. De cijfers die voor januari zijn gepresenteerd beloven in ieder geval nog wat voor de verkoop van de rest van het jaar.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands