Verkoop Harley-Davidson stijgt wederom

Harley-Davidson verkopenDe verkoop van Harley-Davidson motoren is in 2014 wereldwijd gestegen. Ten opzichte van 2013 is er het afgelopen jaar 2,7 procent meer verkocht. Met een aantal van 267.999 verkochte nieuwe Harleys heeft de producent van de bekende tourbikes de cijfers afgelopen jaar alweer zien stijgen. Harley-Davidson is in de Verenigde Staten opgericht, maar juist buiten dit continent stijgt de verkoop aanzienlijk.

Winst voor Harley-Davidson

In 2014 heeft Harley-Davidson een winst behaald van 845 miljoen dollar bij een omzet van 6,2 miljard dollar. In 2013 was de winst ‘slechts’ 734 miljoen dollar bij een omzet van 5,9 miljard dollar. De wereldwijde omzet groeide met 2,7 procent. Buiten de Verenigde Staten groeide de verkoop zelfs met 5,4 procent.

Buiten de VS populair

V-twin verkopenDe in Amerika gebouwde motor is aan de andere kant van het water populairder. Met name in de Aziatische landen is Harley-Davidson een populair merk. Afgelopen jaar werden daar 19.299 motoren verkocht, dat is een stijging van 11,8 procent. Japan is daarbij nog niet eens meegerekend. In Europa steeg de verkoop afgelopen jaar met 6,7 procent. In de Verenigde Staten, de grootste markt voor de Harley, was die stijging 1,3 procent. Wereldwijd vormen de Hells Angels een grote groep afnemers. Met meer dan 95 clubs wereldwijd zijn er duizenden motorrijders die nooit van Harley-Davidson zullen afwijken. Het Amerikaanse merk heeft daardoor een bepaald imago, maar het wordt ook buiten die groep afnemers nog veel gekocht. De afgelopen jaren heeft Harley-Davidson veel geïnvesteerd om het imago te veranderen. De gemiddelde leeftijd van een Harley-rijder is meer dan 50 jaar, dus er moest iets gebeuren om de motor toch nog aan de mensen te slijten. Harley heeft dat subtiel, maar wel succesvol gedaan. Het dealernetwerk is uitgebreid en er zijn nieuwe accessoires toegevoegd aan de V-twins. Dat blijkt wel uit de verkoopcijfers. Het is lang geleden dat Harley-Davidson de cijfers zag dalen.

Verwachtingen

Harley-Davidson verkoop occasionHarley-Davidson heeft motoren in de verschillende segmenten: Sportster, DYNA, Softail, V-Rod, Touring, Trike, CVD en de Harley-Davidson Street is voor 2015 nieuw aan het assortiment toegevoegd. Het bedrijf is met alle modellen inmiddels al twintig jaar op rij winstgevend. De Amerikaanse producent wil die trend voortzetten en verwacht in het komende jaar wereldwijd zo’n 282.000 tot 287.000 motoren te verkopen. Dat is een groei van ongeveer 5 procent. Met de introductie van de nieuwe Street 750 kunnen ze die stijging wel halen. Harley mikt hiermee op een jong en hip publiek. Harley-Davidson heeft de lancering van de Street 750 met een wedstrijd om de titel ‘The Custom King’ goed aangepakt.

The Custom King

Harley-Davidson is niet alleen uit op winst, ook komt het merk regelmatig met nieuwe uitdagingen. In de Benelux wordt op dit moment gestreden om de titel ‘The Custom King’. Een wedstrijd onder de exclusieve Harley-dealers waarbij elke dealer een Street 750 ter beschikking krijgt om die vervolgens naar eigen smaak te customizen. Er zijn een paar regels waaraan de dealers zich moeten houden. Een beperkt budget is één van de voorwaarden waaraan ze zich moeten houden. Voor de rest mogen ze alles doen om hun skills te laten zien. De motoren zijn inmiddels allemaal gecustomized en uit de deelnemers wordt één motor gekozen die meedoet aan de Europese finale. Die vindt plaatst tijdens het ‘Wheels & Waves’ evenement in Frankrijk. Daar wordt van 11 tot en met 14 juni 2015 door een ervaren vakjury één winnaar gekozen. Er zijn zeven Belgische dealers die meestrijden, vier uit Nederland en één uit Luxemburg. Dit zijn de Nederlandse dealers die meedoen:
  • Motor Saloon, Amersfoort
  • Harley-Davidson Point, Drachten
  • Dutch Hills Harley-Davidson, Kerkrade
  • Central Harley-Davidson, Veghel
De Belgische inzendingen zijn op de Autosalon in Brussel tentoongesteld. De Nederlandse inzendingen zijn te zien op de Motorbeurs Utrecht, die van 26 februari tot en met 1 maart 2015 duurt.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands