Veiling meest waardevolle motoren ter wereld

oude motoren verkopenVoor motorfans is de collectie motoren van de Amerikaanse E.J. Cole eentje die wel heel bijzonder is. De verzameling wordt wel gezien als één van de meest waardevolle schatten ooit. De 230 motoren worden allemaal op 20 en 21 maart geveild. De modellen worden morgen en overmorgen in Las Vegas, op de veiling van Mecum verkocht. Er is meer dan 50 jaar over gedaan om de verzameling van ruim 230 motoren compleet te maken. Motorliefhebber E.J. Cole heeft als hobby de motoren verzameld en de meeste modellen verkeren nog in originele staat.

Bijzondere collectie motoren

Harley-Davidson verkopenOnder de collectie bevinden zich een paar bijzondere motoren. Het jaar waarin de motoren zijn ontwikkeld lopen uiteen van 1903 tot 1991. Er wordt onder andere een Harley-Davidson Strap Tank uit 1907 geveild. De verkoopprijs van deze oude veteraan en tevens favoriet van Cole eindigt naar schatting rond 1 miljoen euro. Andere motoren die ook hoge verwachtingen oproepen zijn de Harley-Davidson 11 uit 1915 en de Crocker uit 1942. Van de laatste zijn in totaal ongeveer 100 modellen gebouwd en daarvan zijn er nu nog 72 exemplaren in omloop. Cole heeft ook een motor van de beroemde acteur Steve McQueen in zijn collectie opgenomen. De Cyclone board tracker wordt geschat op zo’n 600.000 euro, maar de kans is groot dat er uiteindelijk veel meer voor wordt geboden. Naast de kostbare motoren worden er ook nog modellen geveild die voor de meeste mensen beter betaalbaar zijn. Een Harley tweetakt levert naar schatting tussen de 4.700 en 5.600 euro op. Van 110 motoren wordt verwacht dat ze minimaal 65.000 euro per stuk opleveren.

Alles kopen wat er was

Cole had niet een speciale voorkeur voor de motoren die hij in de loop van de jaren heeft gekocht. Zolang hij een model nog niet had en het een Amerikaan was, wilde hij hem hebben. Hij kocht dus ongeveer alles wat er in Amerika was gebouwd. Inmiddels is de man 89 jaar en hij vindt het mooi geweest met zijn hobby. “De motoren staan allemaal bij mij thuis en niemand ziet ze nu. Het wordt tijd om ze naar buiten te brengen waar mensen er van kunnen genieten.” Een deel van zijn verzameling wordt nu al in musea getoond. Cole hoopt dat er na de veiling ook weer een paar modellen in musea in Amerika terecht komen.

Waarde bepaling

Gillet verkopenDe waarde van een motorfiets wordt door meerdere factoren bepaald. De leeftijd speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook het aantal geproduceerde exemplaren is van invloed op de waarde. Een paar modellen van de verzameling van Cole zijn al meer dan 100 jaar oud. Dat is al heel bijzonder, maar dat er ook nog eens weinig van zijn gemaakt zorgt er voor dat het zeldzame motoren zijn. Dat zorgt er meteen voor dat een motor meer oplevert.

Zelf motor veilen

Misschien heb jij niet zo’n bijzonder model, maar ben je wel benieuwd naar wat jouw motor in een veiling op kan brengen? Meld hem dan aan op ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl en je ontvangt binnen 1 dag een gratis waardebepaling. Je bereikt meer dan 8.000 inkoopbedrijven en zij kunnen in de afgeschermde motor veiling tegen elkaar opbieden. Je kunt gratis je motor aanmelden en het ontvangen van biedingen is geheel vrijblijvend. In tegenstelling tot de veiling in Amerika ben jij niet verplicht het hoogste bod te accepteren. Waarschijnlijk levert jouw motor geen miljoenen op, maar je kunt het altijd vrijblijvend proberen. De waarde van de totale collectie motoren van Cole wordt geschat op een slordige 18 miljoen euro. Dat hij daarmee op 21 maart als multimiljonair het veilinghuis verlaat is al zeker, dus een miljoentje meer of minder maakt voor hem niet zoveel uit.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands