Veilig starten aan het nieuwe motorseizoen

motorseizoenHet is bijna lente. De dagen worden langer en de pekel is inmiddels wel weggespoeld. Dat betekent maar één ding: het scheurijzer kan weer uit het vet! Het is natuurlijk even wennen als je na een tijd weer voor het eerst op je motor stapt. In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden om zo veilig mogelijk het nieuwe motorseizoen in te gaan. Het is misschien even geleden dat je voor het laatst een ritje met je motor hebt gemaakt. Als eerste is het belangrijk om je motor klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Daarnaast is het belangrijk dat je je realiseert dat iedereen weer moet wennen.

Begin voorzichtig

Als je na een paar maanden weer voor het eerst op je tweewieler stapt moet je er bewust van zijn dat je anders rijdt. Wees niet overmoedig en begin rustig. Maak eerst een klein rondje in bekend gebied om weer te wennen aan je motor en het rijden op twee wielen. Benader bochten die je voor de winter nog behoorlijk schuin wist te nemen deze keer voorzichtig en voel aan wat je kunt. Je moet je rijvaardigheid weer opbouwen.

Let goed op het asfalt

Winterse weersomstandigheden doen het asfalt geen goed. Er ontstaan in deze periode veel scheuren en gaten die moeten worden hersteld. Hou daar rekening mee als je op de motor stapt. Er liggen in deze periode meer steentjes op de weg en let ook op olievlekken. Je moet na de winterstop niet alleen je motor weer opnieuw leren kennen, ook het asfalt moet wennen. asfalt schade

Laat andere verkeersdeelnemers aan je wennen

Het is een hele poos geleden dat automobilisten voor het laatst zoveel motorrijders op de weg hebben gezien. Ze moeten weer wennen aan de aanwezigheid van de motorrijders. Houd daarom voldoende afstand en zorg dat je zichtbaar bent. Op de eerste lentedag meteen tussen de file doorrijden is misschien niet zo’n goed idee.

Opfriscursus motor

Zie je er tegenop om weer voor het eerst op de motor te stappen? Weet je niet meer wat je kunt of rijd je voor je gevoel als een krant? Dan kun je een opfriscursus aanvragen, bijvoorbeeld bij de KNMV. Je kunt al in 2 à 3 uurtjes je rijvaardigheid opfrissen en weer zelfverzekerd de weg opgaan met je tweewieler. cursus motor Vertrouw jij je motor niet helemaal meer of ben je toe aan wat anders? Via ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl verkoop je snel en zonder gedoe je motor. Meld je motor vandaag nog aan op de website en je ontvangt van een van de aangesloten dealers vrijblijvend een bod. We wensen je een veilig en mooi motorseizoen!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands