Michael van der Mark zorgt voor stunt tijdens WK Superbike

Superbike AssenAfgelopen weekend is de vierde ronde van het WK Superbike op het TT-Circuit in Assen gereden. Voor het eerst in de hele Superbike geschiedenis stond er een Nederlander op het podium. En niet één keer, maar wel twee keer kreeg Michael van der Mark een champagnedouche. Meestal als het WK Superbike op het TT-Circuit in Assen wordt gereden moet het regenpak mee. Dat ging dit jaar anders, want de wolken maakten tijdens de vierde ronde dit weekend steeds meer ruimte voor de zon. Niet alleen klaarde het weer op, ook de uitslagen zorgden voor een goed humeur. De Nederlandse Michael van der Mark (22) debuteerde dit seizoen in de 1000cc-klasse en hij veroverde meteen een plek op het podium.

Wereldkampioen

TT Circuit AssenMet de podiumplaats schreef Van der Mark - nota bene op het TT-Circuit in Assen - geschiedenis in de motorwereld, maar vorig jaar waren ook al alle ogen op hem gericht. Van der Mark werd toen namelijk wereldkampioen in de Supersport-klasse met motoren tot 600 cc. Hij was daarmee de eerste Nederlander sinds veertig jaar die een wereldtitel in een soloklasse behaalde. Die titel was reden genoeg om te promoveren naar een 1000 cc motor en daarmee door te stromen naar de Superbike.

World Superbike races

Van der Mark reed de Superbike op een Honda CBR 1000RR. Bij de eerste race had Van der Mark meteen al een slechte start. Hij begon vanaf de vijfde positie en werd in de eerste bocht al ingehaald door een paar andere rijders. Honda CBR 1000 RR verkopenHij moest vechten om aansluiting te vinden bij de kop en dat lukte na een aantal rondes. Jonathan Rea nam meteen vanaf de start al de leiding. Rea en Van der Mark streden met Chaz Davies en Leon Haslam om een podiumplaats. Rea en Davies wisten uiteindelijk een gat te slaan en gingen voor de eerste en tweede plaats. Van der Mark haalde in de 19e ronde Haslam in en deze plaats heeft hij de rest van de race vastgehouden. De tweede race begon net als de eerste niet zoals het moest. De Nederlandse Honda rijder verloor meerdere plaatsen en moest helemaal terug komen om nog een kans te maken op het podium. Dit bleef tot het laatste moment nog spannend. Bekijk op Facebook hoe Van der Mark bij de tweede race nog net Leon Haslam inhaalt en als derde over de finish komt. Hieronder staat de uitslag van de beide races op het TT-Circuit in Assen, die verrassend genoeg dezelfde top drie opleverden.
  1. Jonathan Rea (Kawasaki)
  2. Chaz Davies (Ducati)
  3. Michael van der Mark (Honda)
De winnaar van de vierde ronde van het WK Superbike, Jonathan Rea, reed vorig jaar nog voor het Honda Racing Team. Hij eindigde toen bij het WK Superbike als derde. Dit jaar rijdt Rea voor het eerst voor het Kawasaki Racing Team en hij staat tot nu toe op de eerste plaats. Dit was voor Rea de zesde keer dat hij winst pakte op het TT-Circuit in Assen.

WK Supersport

Tussen de twee races wordt op het circuit de wedstrijd van het WK Supersport gereden. Ook bij deze race was het Kawasaki Racing Team de grote winnaar. Kenan Sofuoglu wist de eerste plaats te halen en hij liet daarmee de tweede en derde plek over voor respectievelijk Jules Cluzel en Kyle Smith.

Uitzending WK Superbike 2015

Komende zondag, 26 april, wordt van 15:30 tot 16:30 het verslag van de races in Assen op RTL7 GP uitgezonden. Wij zitten er ook weer bovenop, want de uitzendingen worden mede mogelijk gemaakt door ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl. Was jij er dit weekend niet bij of wil je gewoon nog een keer nagenieten van de spannende races? Kijk dan dit weekend op RTL7 naar het wedstrijdverslag. De laatste wedstrijd wordt op 25 oktober door RTL7 uitgezonden. De afsluitende race wordt in Qatar gereden.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands