Top Gear-presentatoren verkopen privécollectie motoren

Ossa 250 verkopenTwee van de Top Gear-presentatoren hebben naast hun liefde voor auto’s nog een andere grote hobby: motoren. James May en Richard Hammond verkopen nu een deel van hun klassieke privécollectie. In totaal worden er door de presentatoren twaalf motoren verkocht. James May verkoopt er acht en Richard Hammond biedt vier motoren van zijn collectie te koop aan. De motoren worden tijdens de Bonhams Stafford Sale op 26 april in Engeland verkocht.

Collectie klassieke motoren

Norton verkopenDe collectie van James May bestaat onder andere uit een Kawasaki A1 Samurai uit 1971, een Honda CD175 uit 1973 en een Yamaha SR400 Grievous Angel uit 2010. De Yamaha SR400 is een bijzondere en indrukwekkende ééncilindermotor en hij is nu zo’n 25.0000 euro waard. Veel motorliefhebbers zijn ooit verliefd geworden op deze tweewieler en hebben hun ogen er sindsdien niet meer van afgewend. Naast de klassieke motoren verkoopt May ook nog een paar schilderijen en een collectie Scalextric auto’s. De meest kostbare motor die Hammond verkoopt is een Norton Commando 961SE uit 2010. Voor deze motor wordt een bedrag van ongeveer 25.000 euro verwacht. Deze Britse Twin motor komt het beste tot zijn recht op de kleinere stuurwegen. Naast een handjevol motoren verkoopt ook Hammond nog wat andere spullen, maar veel zal dat niet opleveren. De waarde van de motoren ligt bij elkaar ongeveer rond 90.000 euro. Dat is een mooi bedrag, maar het is nog niet de meest waardevolle collectie ter wereld. Die is een paar weken geleden in Las Vegas geveild.

Ontslag

De reden van de plotselinge verkoop blijft een beetje mysterieus. Er wordt gespeculeerd over geldgebrek vanwege het ontslag van collega-presentator Jeremy Clarkson. Daardoor weigerden May en Hammond allebei een contract voor een nieuwe serie Top Gear te ondertekenen bij de BBC. Zonder Clarkson is de serie niet hetzelfde, en daardoor zijn ze nu alle drie werkloos. May verklaarde dat hij sowieso al van plan was om zijn collectie in te dunnen. De Stafford Sale was een mooie reden om het nu door te zetten. Hammond wil de motoren vervangen door nieuwe. Wat hij precies wil kopen heeft hij er niet bij vermeld. Oud-medepresentator Jeremy Clarkson heeft een grote hekel aan motoren, dus die heeft geen tweewielers die hij kan verkopen. Het lijkt wel onwaarschijnlijk dat de oud-presentatoren nu ineens helemaal door het geld heen zijn, dus ze hebben het niet heel hard nodig.

Motoren en bekende Nederlanders

Yamaha FS1 verkopenDat twee van de presentatoren ook regelmatig op hun motor aan het rondrijden zijn is bij de meeste mensen niet bekend. In het bekende programma gaat het voornamelijk over auto’s. Er zijn ook Nederlanders van wie je het misschien niet verwacht, maar er rijden nogal wat motoren rond met een BN’er in het zadel. Dat de Achterhoekse zanger Bennie Jolink naast liedjes schrijven over motoren ook zelf regelmatig op zijn tweewieler stapt verbaast niemand. Maar wist je bijvoorbeeld dat actrice en presentatrice Lieke van Lexmond ook haar motorrijbewijs heeft? En één van Nederlands bekendste volkszangers Frans Duijts is trotse eigenaar van een Kawasaki. Ook Bridget Maasland en de enige Dr. Love van Nederland Robert ten Brink kun je op een motor tegenkomen, maar door het gebruik van een helm herken je ze waarschijnlijk niet zo snel. Tenzij ze ergens in hun motoroutfit op een terrasje een drankje bestellen. Steeds meer mensen verkopen hun motor via het internet. Bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl vinden mensen het gemak een groot pluspunt. Bovendien kunnen verkopers hier anoniem hun motor aanmelden. Er komen geen vreemden aan de deur en daarom wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van het online motorverkopen platform. Voor de oud-Top Gear-presentatoren James May en Richard Hammond komt de Stafford Sale precies op het juiste moment. Anders hadden ze een andere manier moeten vinden om hun motoren te verkopen.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands