Terugroepactie Yamaha XT660

Yamaha XT660 motor verkopenEen terugroepactie voor Yamaha. Alle eigenaren van een XT660-model krijgen een brief van de motorproducent waarin ze worden opgeroepen terug naar de dealer te gaan voor aanpassingen. Het mogelijke probleem in de olieleiding zal vervolgens kosteloos worden gerepareerd. Een terugroepactie moet problemen door productiefouten voorkomen. Motormerken zijn verplicht om fouten bekend te maken. Als zij dit niet doen worden er namelijk hoge boetes uitgedeeld. Er zijn nog geen ongelukken gebeurd naar aanleiding van de productiefout, dus Yamaha is er met het terugroepen van de XT660 vroeg bij. De productiefout heeft nog geen ongelukken veroorzaakt, dus Yamaha is er met het terugroepen van de XT660 vroeg bij.

Yamaha XT660 terug

Yamaha XT660 verkopenDe modellen van de hele XT660-serie, waaronder de X, R en Z Ténéré, worden teruggeroepen. In de olieleiding die naar de versnellingsbak voert zit een banjobout. Deze banjobout is niet doorboord waardoor de versnellingsbak-as niet voldoende gesmeerd wordt. Als eigenaren hun motor bij de dealer brengen zal die de banjobout controleren en vervangen als dat nodig is. Bij motoren die al hebben gelopen wordt het hele motorblok vervangen. Dat is een voorzorgsmaatregel die wordt getroffen om verdere problemen door de banjobout voor te blijven. Het gaat in Nederland alleen om modellen van 2015. Omdat deze motoren ook al in 2014 zijn verkocht, worden ook de eigenaren die vorig jaar een Yamaha XT660 hebben gekocht op de hoogte gebracht van de terugroepactie.

Yamaha Ténéré

Yamaha XT660 X verkopenDe Yamaha XT660 is ook wel beter bekend als de Yamaha Ténéré. Deze naam is afgeleid van de Ténéréwoestijn in de Sahara. De XT660 is een kruising tussen een offroad en een tourmotor. De XT660X staat vooral bekend om de prestaties bij de Parijs-Dakar rally. Kijkend naar de eigenschappen en prestaties is het zeer onwaarschijnlijk dat eigenaren nog niet met hun XT660 hebben gereden. Yamaha verwacht ook dat bij de meeste modellen die door de terugroepactie bij de dealer komen het hele motorblok moet worden vervangen.

Yamaha terugroepactie 2014

Nog niet zo lang geleden heeft Yamaha ook al een terugroepactie op touw gezet. In november van 2014 werden alle MT-07-modellen teruggeroepen wegens problemen met de accupluskabel. Eerder werd het model al in Japan teruggeroepen, maar een maand later ondernam Yamaha ook in Nederland actie. De accupluskabel kon klem raken tussen het zadel en de zadelsteun. Door de beschadiging en slijtage kon kortsluiting en in het ergste geval brand ontstaan. Het risico was te groot om eigenaren er in Nederland mee te laten doorrijden. De motoren werden dan ook middels een brief teruggeroepen om het defect te verhelpen. Eigenaren konden met hun MT-07 naar de Yamaha dealer om de accukabel en de zadelsteun te laten vervangen.

Ook mankement bij Harley-Davidson

Harley-Davidson verkopenNog niet zo lang geleden werd ook door Harley-Davidson een terugroepactie geplaatst. Het ging hierbij om 45.901 motoren uit de Touring-familie. De modellen die gebouwd zijn tussen 28 april en 24 oktober 2014 hebben problemen met de koppeling. Er kunnen door een fout luchtbellen in de hydraulische koppeling ontstaan als de motor een lange tijd stilstaat. Daardoor bestaat de kans dat de motor niet volledig ontkoppelt. Deze fout is inmiddels bij de eigenaren bekend en zij kunnen naar de Harley-Davidson dealer om het probleem te laten verhelpen.

Problemen later naar boven

Het komt voor dat mankementen of fouten pas later worden ontdekt. Motormerken zijn constant bezig met het uitvoeren van tests, maar ze komen er lang niet altijd zelf achter. Vaak maken motoreigenaren melding van een fout doordat ze er tijdens het rijden achter zijn gekomen dat er iets mis is met de motor. Als dan blijkt dat er iets niet klopt zijn motormerken verplicht om een terugroepactie bekend te maken. Ze bieden dan de motoreigenaren de kans om kosteloos mankementen te laten verhelpen. In het geval van Yamaha waren er bij de XT660 modellen gelukkig nog geen ongelukken gebeurd toen de fout werd ontdekt.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands