Sterke stijging in nieuwe motor verkopen

BMW R 1200 RT verkopenIn de maand maart zijn de motor verkopen sterk toegenomen. Dat geldt voor zowel de nieuwe motoren als occasions. Die sterke stijging kwam niet als een verrassing. Vorig jaar ontstond er in deze maand ook een grote piek. De motor verkopen worden voor een groot deel door het seizoen bepaald. In de wintermaanden wordt er minder motor gereden, dus zien we ook een daling in de verkoop. Zodra het motorseizoen dichterbij komt stijgt de verkoop van motoren weer. In de maanden maart en april is die stijging meestal het grootst.

Nieuwe motoren

BMW F 800 S verkopenBij de nieuwe motoren heeft de verkoop geleid tot een stijging ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het VWE. Er werden in maart 2015 in totaal 1861 nieuwe motoren verkocht. Dat is 2,7 procent meer dan in dezelfde maand van vorig jaar. In totaal staat de teller bij de nieuwe motoren nu op 3169 verkochte exemplaren in 2015. Dat is 4,8 procent meer dan vorig jaar. De verkoop van motoren is in januari meteen goed van start gegaan en dat heeft er mede voor gezorgd dat de cijfers tot nu toe beter zijn dan vorig jaar. Opvallend bij de motor verkopen zijn de motorscooters. Daarvan zijn dit jaar tot nu toe 12,4 procent meer van verkocht dan in 2014. Ook de allroads zorgen voor een stijging, die verkoop nam met maar liefst 13,2 procent toe. Ook bij de verschillen in cilinderinhoud zien we verschillen. De verkoop van motoren met een cilinderinhoud van 751 cc tot en met  850 cc stegen van 13,5 procent naar 16,9 procent. Dat is een toename van 126 motoren. De verkoop van motoren met een cilinderinhoud van 450 cc en minder steeg (9,8%). Dat kwam met name vanwege de verandering in het rijbewijs. Als we naar de merken kijken moet BMW over de eerste drie maanden inleveren. Ten opzichte van 2014 verkocht het Duitse merk bijna 10 procent minder nieuwe motoren. Ondanks die daling staat BMW nog wel op de eerste plaats. Yamaha heeft in het eerste kwartaal wel gezorgd voor een stijging bij de motor verkopen. Ook Kawasaki kan met een stijging van 40 procent tevreden zijn. De verkoop van Suzuki daalde met meer dan 13 procent in vergelijking met vorig jaar.

Occasionverkopen

Honda verkopenIn tegenstelling tot de nieuwe motor verkopen gaat het met de tweedehands modellen minder goed. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2014 zijn er dit jaar 7,8 procent minder occasions verkocht. In 2014 werden in de eerste drie maanden nog 35.354 motoren van eigenaar verwisseld. Dit jaar waren dat er in de maanden januari, februari en maart opgeteld ‘slechts’ 32.590. Het aantal motoren dat van particulier aan particulier werd verkocht daalde naar 22.081 exemplaren (-9,3%). Meestal zijn de maanden maart en april juist goed voor de motor verkopen, maar nu blijven de occasions verbazend genoeg achter. De komende maand moet daar wel verandering in komen, want anders wordt het moeilijk om de slag nog in te halen. Vorig jaar werd er vooral gestreefd om de schade van 2013 in te halen, maar nu kunnen de occasion verkopers ook nog niet tevreden zijn. Bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is er nauwelijks iets van de daling in occasion verkopen te merken. Steeds vaker worden tweewielers via de online motor verkopen site aangemeld en nog niet zo lang geleden is de 75.000ste taxatie gedaan. Ook melden meer occasionbedrijven zich op deze site aan om online motoren in te kopen. Het is een makkelijke en snelle manier om gericht te zoeken naar bepaalde merken of modellen. Daarmee staat de teller al op ruim 8.000 aangesloten inkoopbedrijven.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands