Ride to Work Day: Stap 15 juni op de motor

Indian motorDe Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) roept motorrijders op om op maandag 15 juni massaal op de motor naar het werk te gaan. Het is dan de ‘Ride to Work Day’ en wereldwijd stappen er meer dan een miljoen mensen op hun motor en scooter om daarmee naar het werk te gaan. Het initiatief is 24 jaar geleden in de Verenigde Staten opgericht. Het leven zou in steden veel beter zijn als meer mensen op de motor naar het werk zouden gaan. In Nederland wordt het evenement ondersteund door de RAI Vereniging en ook de KNMV moedigt de oproep aan. Elk jaar wordt de ‘Motorcycle and Scooter Ride to Work Day’ op de derde maandag van juni georganiseerd.

Voordelen motoren en scooters

Yamaha scooterDe Ride to Work Day is niet alleen bedacht zodat mensen hun favoriete vervoersmiddel kunnen promoten. Natuurlijk zijn motorrijders trots op hun tweewieler en motorrijders hebben onderling veel respect voor elkaar. Het doel van de initiatiefnemers is vooral om te laten zien hoeveel voordelen het vervoer met de motor en scooter kan bieden. Motorfietsen en scooters zijn efficiënt, economisch verantwoord en ze besparen veel energie. Motoren en scooters verbruiken gemiddeld veel minder brandstof dan een auto. Uiteindelijk is dat ook veel beter voor het milieu. Daarnaast neemt het aantal files af als de auto’s worden ingeruild voor motoren. Een motor neemt veel minder ruimte in dan een auto en ze vinden vaak ook sneller aansluiting. Er is aangetoond dat forenzen sneller met hun motor op het werk zijn dan met de auto, terwijl ze met hun tweewieler niet sneller rijden. Ze zijn flexibeler in het verkeer en hebben minder lang de tijd nodig om een parkeerplek te vinden als ze op hun werk zijn gearriveerd.

‘Ride to Work Day’ krijgt meer bekendheid

Ride to Work Day 2015In Nederland is de Ride to Work Day nog niet zo bekend, maar daar proberen verschillende organisaties verandering in te brengen. De RAI Vereniging probeert het evenement groter te maken zodat het in Nederland ook meer bekendheid krijgt. De KNMV staat net als de internationale vereniging voor motoren (FIM) achter het initiatief en roepen motorrijders op om 15 juni in de agenda te zetten als belangrijke dag voor de motoren. Niet alleen motorrijders worden opgeroepen op deze dag extra aandacht aan hun motor te schenken. Aan stadsbestuurders wordt gevraagd om dit evenement te ondersteunen. Dat kunnen ze doen door in bepaalde steden speciaal op 15 juni parkeerplaatsen gratis beschikbaar te stellen voor gemotoriseerde tweewielers. Grote steden kampen al jaren met parkeerproblemen en veel steden werken al aan plannen om de auto’s uit de stad te weren. Het initiatief van de Ride to Work Day is een ideaal moment om te testen of er meer ruimte in de steden beschikbaar komt als meer forensen op de motor stappen. Met die extra voordelen die het stadsbestuur op deze dag kan bieden wordt de drempel voor motorrijders steeds lager, en gaan ze naar verwachting vaker op de motor naar het werk. Het is niet zo dat motorrijders moeilijk zijn om over te halen, maar ze moeten wel weten dat deze dag speciaal voor alle motorrijders is opgericht. De Ride to Work Day wordt na de komende editie grootser aangepakt. Meerdere organisaties zetten zich er voor in om een thema voor 2016 te bedenken. Op die manier hopen de verenigingen in Nederland dat het evenement ook hier een grotere naam krijgt en als vanzelfsprekend in de evenementenkalender wordt opgenomen. Ga jij altijd met je motor naar je werk als het weer het toelaat, of zie jij het echt als een uitje? Haal speciaal voor de Ride to Work Day je motor uit de stalling en help ook mee aan dit initiatief.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands