De motorvrouw op het podium

motor vrouwKijk jij achterom als je een motorvrouw tegenkomt? Ben jij onder de indruk als je in de motorsport hoort over het succes van vrouwen? Sommige mannen vinden het absoluut niet een sport voor dames. Maar zeg nu zelf, zijn deze vrouwen niet stoer? We kennen Bo Bendsneyder en Michael van der Mark als jonge mannelijke motorrijders die het heel goed doen in de motorsport. De RedBull MotoGP Rookies Cup en de Superbike zijn motorraces die een grote naam hebben en daar horen we ongetwijfeld over als er nieuws is. Helemaal als er dan ook nog Nederlanders meedoen. Ken jij deze vrouwelijke motorrijders al?

Vrouwen in de motorsport

motor femaleIn Nederland hoor je niet heel vaak over het succes van een motorvrouw, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Weet jij wie Marianne Veenstra is? Zij is al vanaf haar vierde verslaafd aan motoren. Het begon in de tuin, maar al snel deed ze samen met haar zus – die enkele jaren later stopte - mee aan motorraces. Marianne is nooit van de motor afgestapt en nu, op haar 24e, doet ze voor de tiende keer mee aan de wereldkampioenschappen voor de vrouwen. Deze motorvrouw begon op een Yamaha, en ze rijdt op dit moment op een Husqvarna FC250. Bibi Damen is een van de jongste talenten als we het hebben over Nederlandse vrouwelijke coureurs. Wat zo bijzonder is aan deze motorvrouw is dat ze pas op haar tiende voor het eerst op een motor stapte. Ze begon met een minibike en was meteen enthousiast. Het is er bij Bibi niet met de paplepel ingegoten, maar talent heeft ze wel! Ze rijdt voor KTM en is regelmatig op het TT-Circuit in Assen en in het Belgische Zolder te vinden. Van deze motorvrouw kunnen we nog veel verwachten. Bibi Damen is een naam die je dus moet onthouden. Als motorvrouw dwing je respect af. Daar hoef je nog niet eens veel voor te doen. In 2011 verscheen er een motorvrouw op het toneel die sindsdien niet meer weggeweest. Jolanda van Westrenen begon pas op oudere leeftijd aan Nederlandse wedstrijden nadat ze een keer met haar straatmotor op het circuit van Assen ging rijden. Al snel werd er een racemotor gekocht en Jolanda doet inmiddels mee aan nationale en internationale races. Dit jaar rijdt ze onder andere mee met het NK SuperCup 600. Ze staat na drie wedstrijden op de zestiende plaats. Een kanttekening moeten we wel maken: ze racet daarbij met haar Kawasaki tegen alleen maar mannen.

Is een motorvrouw gelukkig?

motorvrouw gelukkigVoor een motorvrouw is maar één ding belangrijk: de motor. Het rijden maakt gelukkig en succes is nog niet eens het belangrijkste. Het is voor de meeste motorrijdsters lastig uit te leggen waarom ze het zo leuk vinden, maar dat ze er aan verknocht zijn is wel duidelijk. De mannen die motorrijden niks voor vrouwen vinden moeten nog even verder lezen. Vrouwelijke motorrijders zijn namelijk gelukkiger en zelfverzekerder dan vrouwen die niet motorrijden. Van de motorvrouwen zegt 40 procent dat ze zich altijd gelukkig voelen. Van de niet-motorrijdende vrouwen is dat ‘slechts’ 16 procent. Ook op relatiegebied speelt motorrijden voor de vrouw een belangrijke rol. Van de motorvrouwen zegt zo’n 60 procent dat de communicatie met de partner prima verloopt. Van vrouwen die nooit op een motor rijden is dat 38 procent. Over het seksleven is meer dan de helft van de vrouwen die een motor hebben tevreden. De groep die niet rijdt is kleiner, daarvan is 35 procent tevreden. De vrouwen die een boost willen geven aan hun seksleven hoeven dus maar twee dingen te doen: het rijbewijs halen en een motor kopen! Bekijk hieronder Bibi Damen in actie tijdens de TT Junior Track in Assen.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands