Met een vrouw op een tweewieler wordt het verkeer stabieler

verschil mannen vrouwen motorHet stereotype motorrijder is veranderd. Waren het vroeger nog alleen mannen met een baard en tattoos, nu halen ook vrouwen de tweewieler van stal. Misschien kunnen we deze discussie beter niet oplaaien, maar wie kunnen er beter motorrijden? Mannen of vrouwen? Op de één of andere manier moet er altijd gediscussieerd worden over welk geslacht ergens beter in is. Net zoals altijd wordt beweerd dat vrouwen niet kunnen autorijden zijn er genoeg mensen - over het algemeen dus mannen - die zeggen dat vrouwen niet kunnen motorrijden. Maar is dat ook echt zo?

Paardrijden is voor vrouwen, motorrijden voor mannen

De discussie begint al met het punt of vrouwen al dan niet zouden mogen motorrijden. Veel mannen vinden dat het zwakke geslacht niet thuishoort op een motor. Paardrijden is voor vrouwen, motorrijden voor mannen. Maar aangezien we in een geëmancipeerde wereld leven, gaan vrouwen en motorrijden tegenwoordig hartstikke goed samen. Wen er maar aan mannen!

Vrouwen kunnen niet parkeren

Nee, de discussie over inparkeren geldt niet alleen voor vrouwen en auto’s. Ook bij de motor zijn de meningen verdeeld. Een vrouw die haar motor parkeert kan een mannelijk publiek verwachten om te kijken of ze het wel goed doet. Het gaat immers om een brute machine van minstens 200 kilo die ze op de stoep moet tillen. Dat het niet lukt om haar motor goed te parkeren kan ook met het gewicht van de motor te maken hebben, en hoeft niet automatisch aan het gebrek aan inzicht te liggen. Vrouwen zijn fysiek nu eenmaal het zwakkere geslacht. Mannen die hulp aanbieden kunnen wel eens een flater slaan. De kans is groot dat de vrouw zich beledigd voelt en hoe dan ook zelf haar motor op de stoep zal krijgen. motor stoep

Vrouwen rijden (te) voorzichtig

Er wordt wel eens gezegd: “mannen rijden met hun rechterhand, vrouwen met hun verstand.” Dat klopt wel aardig. Mannen kunnen heel roekeloos rijden en draaien vaker het gas een keer goed open. Dat zeggen niet alleen vrouwen, ook de mannen zijn zich daarvan bewust en hebben daar - als het even kan - een grote mond over. Mannen houden ervan op te scheppen over wie de bocht het snelst nam om elkaar vervolgens een high five als zege te geven, terwijl de bescheiden vrouw haar helm af doet en de rustig de trip laat bezinken. Vrouwen rijden nu eenmaal gecontroleerder en dus voorzichtiger. De mannelijke motorrijder staat daarom lang niet altijd te springen van blijdschap als een vrouw zelf wil meerijden. Daarnaast begrijpen mannen niet dat vrouwen zich vaak zorgen maken om hun veiligheid, want mannen denken dat ze heel goed weten wat ze doen.

Mannen geven niet toe

Mannen hebben duidelijk veel commentaar op motorvrouwen. Maar vrouwen zijn geen haar beter. Zij kunnen namelijk net zo hard oordelen over de mannen. Vrouwen begrijpen de machocultuur niet. Waarom moeten mannen het verhaal altijd groter maken dan het in werkelijkheid is? Er wordt ook wel gezegd dat mannen altijd kinderen blijven en motorrijden versterkt die gedachte alleen maar meer. Mannen willen ook niet toegeven. Als een vrouw sneller de bocht doorgaat, zal een man nooit zeggen dat hij langzamer was. Dan ligt het aan de wind of hij wil de vrouw juist ruimte geven. Mannen zijn trots en geven niet snel toe, al helemaal niet tegenover een vrouw. Vrouwen beginnen daarentegen niet eens aan die discussie. Het is dus ook niet zo vreemd dat het lijkt alsof mannen beter kunnen rijden. Mannen hebben veel meer kritiek op vrouwen dan andersom. Het gaat er bij vrouwen niet om wie er sneller is of wie de sterkste motor heeft. Zij vinden de vrijheid zelf veel belangrijker dan het praten erover. Kortom: Met een vrouw op een tweewieler wordt het verkeer stabieler. snel motorrijden

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands