Motoren goed verkocht via ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl

Enschede, 9 januari 2015 - Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent vaak maar één ding: lijstjes. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl blikt terug op het jaar 2014 en maakt de balans op: een stijging van 44,2 procent in de verkopen. Het afgelopen jaar was voor de verkoop van motoren een mooi jaar. Niet alleen zijn er in 2014 meer nieuwe tweewielers gekocht, ook ging het met de tweedehands motoren verkopen nog steeds goed. Dat was ook bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl goed te merken. Afgelopen jaar is de verkoop van motoren via de veiling aanzienlijk gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Verkoop motoren 2014

Over het jaar 2014 zijn op ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl in totaal 33.747 motoroccasions te koop aangeboden. Dat is een stijging van 44,2 procent ten opzichte van 2013. Afgelopen jaar is het aantal aangemelde motoren gestegen met 72,7 procent. Het totaal aantal geplaatste biedingen van inkopers op motoroccasions is in 2014 bijna verdubbeld. Ten opzichte van 2013 zijn er in 2014 ruim 84 procent meer biedingen uitgebracht. De tweewieler met de meeste biedingen in 2014 was een Honda VFR 800 ABS Sport/Tour uit 2006. Daar werd maar liefst 15 keer op geboden.

Verkoop pieken

In de maanden mei, september en oktober van afgelopen jaar zijn de meeste motoren verkocht. De pieken liggen waarschijnlijk daar, omdat die maanden net buiten het hoogseizoen vallen. Nog net voordat de motoren weer de weg op gaan is dat voor veel mensen het moment om hun tweewieler in te wisselen voor een ander exemplaar. Meteen na het hoogseizoen werden afgelopen jaar ook weer meer tweewielers verkocht. In de maand december van 2014 werd het minst aantal motoren verkocht.

Top 10 merken

Net zoals bij de verkoop van nieuwe motoren, zijn ook bij de inkoop bepaalde merken en modellen erg geliefd. Hieronder staat de top-10 van merken die via deze veiling zijn verkocht. Honda voert de lijst aan met een aandeel van ruim 25 procent. Afgelopen jaar hebben drie van de merken in de lijst een opvallende mijlpaal behaald. Zo heeft Honda, de nummer één, in 2014 de 30 miljoenste motorfiets gebouwd. Ducati heeft het afgelopen jaar de mijlpaal van 1 miljoen gebouwde tweewielers gehaald en BMW heeft vorig jaar 100.000 motorfietsen verkocht, iets dat het Duitse concern nog nooit eerder heeft gehaald. Van de modellen die afgelopen jaar in de motorveiling zijn aangeboden is de Honda CBR 600 F het meest verkocht. De Suzuki GSX 600 F volgt de Honda op de voet met maar één verkocht exemplaar minder. De Yamaha XJ 600 Diversion S sluit de top 3 van de meest verkochte occasions af.

Opvallende motoren

De eigenaar van een BMW heeft vorig jaar bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl de hoogste prijs voor zijn tweewieler gekregen. Het ging om de BMW K 1600 GTL Tour uit het bouwjaar 2011. De eigenaar heeft zijn motor voor 18.200 euro verkocht. De oudste motor die in 2014 via de veiling is verkocht is een N.S.U. Quickly 98CC uit het jaar 1938. N.S.U. was van oorsprong een fabrikant van breimachines, maar motoren maken konden ze ook, want dit model reed na 76 jaar nog steeds. Oprichter van ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, Kerim Gilbers, vindt dit heel bijzonder: “Dat mensen zo’n oude motorfiets via onze veilingsite verkopen heeft toch wel iets. Het is ook een stukje emotionele waarde wat ze dan verkopen.” De jongste van de te koop aangeboden motoren die afgelopen jaar in de veiling stond is de Suzuki GSX 650 F Sport/Tour uit 2014. Deze motor was nog maar 4 maanden oud toen hij werd verkocht. Verkopen via Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl

Afgelopen jaar is de aanmeldprocedure om je motor in de veiling aan te bieden verbeterd. Door die verbetering kun je nu nóg sneller je tweewieler aanmelden. De verkoop van je tweedehands motor was nog nooit zo makkelijk, en dat blijkt uit de cijfers die aantonen dat in 2014 meer motoren via de veiling zijn verkocht. Uiteraard staat het team van ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl ook in 2015 klaar om je te helpen bij de verkoop van je motorfiets.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands