Je motor als grote liefde, herkenbaar?

Je motor in de woonkamer zettenWie was je allereerste liefde? Voor motorrijders is dit een makkelijke vraag waar maar één antwoord mogelijk is. Nee, ze noemen niet de naam van hun eerste vriendin, maar die van hun eerste motor. Herkenbaar? Welke gevoelens koester jij voor je motor? Als je het hebt over je eerste motor, praat jij dan over je ‘eerste liefde’ en ‘liefde op het eerste gezicht’? En als je terugdenkt aan het afscheid van je eerste motor, was dat dan bij uitstek de meest zwarte dag in je leven? Wees gerust, je bent niet de enige.

De emotionele band met je motor

Je bent echt niet de enige die een emotionele band met zijn motor heeft. Het grootste deel van de motorrijders koestert bepaalde gevoelens voor zijn tweewieler. Dat uiten we op verschillende manieren, maar voor de meeste motorrijders onder ons betekent dat veel praten tegen onze machine. We excuseren ons als we die dag niet hebben kunnen rijden (“Sorry, ik had geen tijd. Morgenavond gaan we weer rijden”), delen regelmatig bemoedigde klopjes uit (“Toe maar, nog eventjes. Je kunt het!”) en onze motor ontvangt meer dan eens per dag complimentjes (“Goed gedaan meisje!”). Af en toe wordt er zelfs een kusje of een dikke knuffel gegeven. Hoe vaak heb jij je motor eigenlijk een aai over haar benzinetank gegeven? Motorrijders leggen hun motor graag in de watten. Ze nemen de tijd om hun tweewieler te verzorgen, dus een gemiddelde poetsbeurt neemt al snel een hele dag in beslag. Als we zeggen dat uit onderzoek is gebleken dat de fanatieke motorrijder al snel vier jaar van zijn leven druk is met zijn motor, kijk jij dan verwonderd op? Naast de ritjes, poetsbeurten en het sleutelen nemen al die kijkjes in de schuur ook veel tijd in beslag. We willen natuurlijk wel zeker weten dat ze er ‘nog goed bij staat’. Als het zou kunnen, zou jij dan je motor in de huiskamer parkeren?

Goed gedaan Bonnie!

Ja, je leest het goed: of ‘zij er nog goed bij staat’. Het merendeel van je mederijders – mannen en vrouwen - spreekt van een ‘zij’ als het over hun motorfiets gaat. Om het nog persoonlijker te maken komen we met koosnaampjes op de proppen. Wat dacht je van Bonnie voor een Triumph Bonneville of Trudy voor een Suzuki Intruder? Ook Merel (Honda CBR 1100 XX Super Blackbird), Yammy (Yamaha) en Gixxer (Suzuki GSX-R) zijn populaire motornamen. Als je zou moeten kiezen tussen een mooie vrouw of je motor, welke van de twee zou het dan worden? Schaam je niet, net zoals jij kiezen de meeste anderen ook voor de tweewieler. Motorrijdende vrouwen hebben trouwens ook een bijzondere band met hun tweewieler. Wist je dat de motor bij meer dan de helft van de vrouwen een essentiële rol speelt in hoe gelukkig ze precies zijn? Niet-motorrijdende vrouwen blijven in de tussentijd immens jaloers op de motorfiets van hun partner. Liefde motoren

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands