In je man cave zijn jij en je motor de baas

man cave tipsJe eigen man cave? Groot gelijk. Als man mag je je eigen ruimte in huis claimen waar je je motor wél mag parkeren en waar alleen je eigen mannen regels gelden. Het inrichten kan je zelf, of je laat je inspireren door de must-haves die ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl voor je op een rijtje heeft gezet. We hebben de leukste ideeën hier voor je uitgewerkt, maar bekijk ook ons Pinterest bord ‘Man cave’ voor nog veel meer voorbeelden, tips en must-haves. Voordat je verder leest moet je bedenken van welke ruimte je de man cave gaat maken. Daarna moet je de volgende tools bij de hand hebben: gereedschap, oude motoren, banden, hout, vrienden (zonder vrienden heb je niks aan je man cave), gekoeld bier en twee rechterhanden.

De Bar

bar motorfietsHet allerbelangrijkste in je man cave is zonder enige twijfel de bar. Het bouwen van een bar is niet zo moeilijk. Je kunt natuurlijk gaan hangen aan een paar planken, maar het plaatje zou pas compleet worden als je een oude motor gebruikt als basis om daar het blad op te leggen. TIP: Je kunt ook oude reclameborden van motormerken gebruiken om je bar mee te betimmeren.

Barkruk

barkruk motorAan je bar horen natuurlijk ook bijpassende barkrukken. Uiteraard kun je barkrukken kopen, maar het is leuker om ze zelf in stijl te maken! Dat kun je doen door bijvoorbeeld een motorzadel op een zelfgemaakt onderstel van hout of van voorvorken te bevestigen. Dat is het enige moment waarop het geoorloofd is een biertje te drinken terwijl je op je motorzadel zit. TIP: In plaats van een zadel kun je ook een oude motorband op een houten frame bevestigen. Dat zit bijna net zo lekker.

Zithoek

Een man cave kan niet zonder een gepaste zithoek. Deze kun je maken met leuningen van motorbanden. Je kunt het ook groter maken en er een bank van maken. Wat dacht je van leuningen gemaakt van een motorkuip? TIP: ga eens naar een motorsloperij en kijk daar of ze onderdelen hebben die je kunt gebruiken voor je man cave project.

Lamp

lamp van motor onderdelenEen man cave heeft natuurlijk ook verlichting nodig. Het is heel eenvoudig om de koplamp van je motor te gebruiken als lamp. Je kunt de lampen eenvoudig boven de bar hangen. TIP: Je kunt ook een staande lamp maken door bijvoorbeeld een deel van de voorvork te gebruiken als poot.

Tafel

Je kunt je motor als inspiratie voor een tafel gebruiken. Je kunt onderdelen of een deel gebruiken en er bijvoorbeeld een glasplaat overheen leggen. TIP: Maak de tafel stabiel door een paar punten van de plaat aan de motor vast te lijmen met doorzichtige lijm of kit. Zo voorkom je dat het blad er afvalt.

Biertap

motor biertapLukt het tot zover met de inrichting van je man cave? Ben je klaar voor de volgende stap? Dan kun je zelfs de biertap in stijl maken. Je kunt hiervoor echt alle denkbare onderdelen gebruiken. Wat dacht je van een V-Twin motorblok waar je uit kunt tappen?

TIP: Je kunt ook de leidingen en kabels van je motor gebruiken als tapleidingen. Heb jij al een man cave? Waar heb jij je eigen mannenbunker gebouwd?

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands