Koningsdag 2015: waar je op deze dag beter niet kunt zijn

Koningsdag 2015Koningsdag, voor sommigen in Nederland een normale werkdag, maar de meeste mensen hebben dit jaar op 27 april vrij om de verjaardag van onze Koning te vieren. Dit is ook een ideale dag om je motor weer te starten, maar er valt natuurlijk overal van alles te beleven. Waar kun je dan op Koningsdag beter niet zijn? Voor het eerst wordt Koningsdag officieel op de verjaardag van Koning Willem-Alexander gevierd. Dat betekent dat heel Nederland de boel op stelten zet en allerlei festiviteiten en evenementen organiseert om dit te vieren. Wil je wel motorrijden, maar heb je geen zin in het Koningsfeest? Dit zijn de plaatsen waar je op Koningsdag met een grote boog omheen moet rijden.

Koninklijke familie in Dordrecht

Koninklijke familie Koningsdag Dit jaar doet de Koninklijke familie Dordrecht aan. Het programma is dit jaar iets aangepast, maar Koning Willem-Alexander heeft de traditie voortgezet door elk jaar een andere plaats te bezoeken. Vanuit de wijde omgeving trekken mensen massaal naar de Zuid-Hollandse stad om een glimp op te vangen van de Koninklijke familie. Als je met je motor eropuit gaat is het op Koningsdag aan te raden uit de buurt van Dordrecht te blijven.

Vrijmarkt, kermis en veel muziek in Amsterdam

Koningsdag Amsterdam 2014Heel Amsterdam staat op 27 april op zijn kop. Vrijmarkten, optredens, de kermis en festivals. Daar heeft Amsterdam er op Koningsdag genoeg van. Wil je met je motor een rondje toeren en ergens een terrasje aandoen? Amsterdam kun je beter mijden. Het openbaar vervoer verwacht zoals elk jaar grote drukte en als die de massa al nauwelijks aankan hoef je het al helemaal niet met je motor te proberen. Stoeten met Oranjefans trekken door de hele stad om overal wat van mee te maken.

Drie evenementen in Breda

In Breda worden drie grote evenementen georganiseerd. De kindervrijmarkt, Koningsdag in het centrum en het 538 dancefeest trekken bij elkaar veel publiek. Veel wegen zijn daarom ook afgesloten. Al zou je het willen, het wordt heel lastig om met je motor in Breda te komen op maandag 27 april. De festiviteiten op de Grote Markt in Breda werden bijna afgeblazen vanwege problemen met de nodige vergunningen, maar op het laatste moment gaat alles toch door. Niet alleen in Breda wordt een dancefeest georganiseerd, ook in Zwolle en Eindhoven pakken ze het groots aan.

Waar kun je dan nog wel zijn op Koningsdag?

empty roadHet beste kun je op Koningsdag de dorpskernen en stadscentra vermijden. Tenzij je een caféracer hebt natuurlijk, want die zijn er voor gemaakt om te laten zien toch? Er vanuit gaand dat niet iedereen zo’n motor heeft is het verstandig om zo veel mogelijk buiten de bebouwde kom te blijven. Overal worden festiviteiten georganiseerd en grote delen van de straten zijn afgesloten. Houd er ook rekening mee dat er in veel plaatsen fietstochten worden georganiseerd. Als er geen fietspad is moet je het asfalt dus delen met andere tweewielers. Je kunt natuurlijk altijd nog uitwijken naar Duitsland of België, want daar wordt op 27 april geen bijzonder evenement gevierd. De meeste mensen moeten bovendien gewoon werken. Wil je er met je motor op uit, maar weet je niet waar je het in Nederland moet zoeken? Ga dan naar onze buurlanden. Als het weer niet uitnodigt om op Koningsdag met de motor te gaan toeren, dan kun je altijd nog naar de motordealer bij je in de buurt. De meeste zaken hebben maandag 27 april hun deuren geopend, dus zo kun je Koningsdag toch nog op je eigen manier vieren.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands