Warme dagen: op de motor blijf je koel met deze tips

motorrijden koel Het is volop zomer! Alleen zit je als motorrijder niet echt op temperaturen van 30 graden te wachten. Hoe houd je jezelf koel als je in de volle zon voor het stoplicht staat te wachten? In deze blog geven we je een paar handige tips. Op de snelweg is het waarschijnlijk het beste uit te houden, maar daar zit als motorrijder niet de meeste uitdaging. Stoppen is een ware kwelling, dus de b-weggetjes zijn met dit weer ook niet ideaal. Wat doe je? Laat je je motor staan of stap je met onze tips toch op? We wensen je nog mooie zomerse dagen met koele ritten!

Motorkleding aanpassen

Het dragen van beschermende motorkleding is natuurlijk het meest veilig. Laat daarom geen beschermende kledingstukken uit wanneer het warm wordt. Kies het beste motorpak voor de warmere dagen. Leren pakken zijn voorzien van ventilatiegaten die je open kunt zetten zodat de rijwind langs je lichaam gaat. Textiel is vaak lichter, maar is niet altijd waterdicht. Er zijn ook speciale zomerpakken die licht van kleur zijn en voldoende ventilatiegaten hebben.

Crosshelm

Een crosshelm is een goed alternatief voor je helm als je meer verkoeling zoekt. Een crosshelm laat namelijk veel meer wind door. Draag er eventueel een zonnebril bij en je kunt de hitte beter verdragen. motocross helm

Koelvest

Met een koelvest houd je je bovenlichaam koel en daarmee blijf je beter geconcentreerd. Er zijn veel verschillende soorten koelvesten, je hebt vesten die je nat moet maken maar er zijn tegenwoordig ook koelvesten die je vult met water en droog kunt dragen. 

Draag een nat T-shirt

Een goedkoper alternatief voor een koelvest is het dragen van een nat t-shirt onder je motorkleding. Dit houdt je lange tijd koel.

Regelmatig drinken

Je hoeft niet elk kwartier te stoppen om water te drinken. Met een camelbak kun je tijdens het motorrijden water drinken, dat je in een daarvoor bedoelde rugzak bij je draagt. Veel motorrijders hebben hier goede ervaringen mee. Ideaal, zo kun je op elk moment water drinken en gewoon blijven doorrijden. water drinken motor

Verkoelende kraag

Je kunt ook een verkoelende kraag dragen. Je nek is een belangrijke plek van je lichaam waar warmte wordt gereguleerd. Als je die plek koel houdt blijft je hele lichaam op een aangename temperatuur.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands