Honda Africa Twin keert terug

Honda Africa Twin verkopenHonda, één van de grote Japanse motorproducenten, gaat de Africa Twin weer in productie nemen. Na een jarenlange stilte wordt het succesvolle project van Honda weer opgepakt. Lang hoeven we niet te wachten: de Africa Twin staat eind 2015 in de showrooms. Het nieuwe model krijgt de naam CRF1000L Africa Twin. De motor is gebaseerd op de het True Adventure Concept dat op de EICMA beurs in Milaan is gepresenteerd. Er werd toen alleen een prototype gepresenteerd, terwijl de fans al rekenden op een productiemodel. Een kleine teleurstelling, maar gelukkig duurt het nu niet lang meer voordat hij op de markt komt.

Honda Africa Twin

Honda Africa Twin 750 verkopenDe Honda Africa Twin werd voor het eerst in 1988 geïntroduceerd. De Honda motor die destijds in de Parijs-Dakar rally meervoudig kampioen werd is als uitgangspunt gebruikt voor de ontwikkeling van een allroad motor. Meteen al vanaf het begin van de lancering was het een groot succes. Honda heeft verschillende modellen ontwikkeld, waaronder de Africa Twin 650 en de Africa Twin 750. Beide modellen waren een regelrechte verkoophit. De Africa Twin 750 werd het best verkochte model uit de reeks, maar aan het succes kwam toch een eind. De laatste jaren liep de verkoop van de Africa Twin motoren steeds meer terug. Daarom besloot de Japanse motorproducent om in 2003 de stekker eruit te halen. Er is toen, vanwege het enorme succes van de motor, nooit een eervolle opvolger gekomen. De lat lag ook heel hoog, dus dat was moeilijk te evenaren. Dat er nu, ruim tien jaar later, een nieuw model op de markt wordt gebracht maakt de legende weer levend.

CRF1000L

De verwachtingen zijn hooggespannen. Zal dit model Honda weer dat duwtje in de rug geven waar de Japanners al zo lang naar op zoek zijn? Hoewel ze vorig jaar een bijzondere mijlpaal bereikte, de 300 miljoen motoren bouwen is wel een vermelding waard, vielen de verkoopcijfers over heel 2014 tegen en kwam Honda in januari van dit jaar niet eens voor in de top-3. Of de CRF1000L voor wonderen kan zorgen blijft nog even afwachten, aangezien Honda nog niet alle details verklapt. Wat we wel weten is dat de Honda CRF1000L Africa Twin dezelfde 1000cc tweecilinder krijgt als de True Adventure. De DCT versnellingsbak met dubbele koppeling is aangepast en beter geschikt gemaakt voor offroad ritten. Dat is ten slotte ook waar veel liefhebbers de motor voor zullen aanschaffen. De combinatie van het rijden op verharde- en onverharde wegen is niet bij alle uitvoeringen even succesvol. Honda is er al eerder in geslaagd en nu doen de Japanners het gewoon nog een keer.

Modellen 2015

Honda VFR800 verkopenDe nieuwe Africa Twin is niet het eerste model voor 2015. De VFR 800 X Crossrunner, de 40th Year Edition en de Naked bike CB 125 F zijn nieuwe modellen die dit jaar zijn verschenen of die we nog kunnen verwachten. Daarnaast heeft Honda bij veel motoren de kleurstelling veranderd. Dat is onder andere te zien bij de CBR 500 R, de VFR 1200 F, de CBX 500 X en de GL 1800 Goldwing. Na enkele tegenvallende verkoopjaren durven grote merken nu weer stappen te nemen en nieuwe modellen te introduceren. 2014 was vooral een jaar om de cijfers van het jaar daarvoor goed te maken. Nu wordt er weer meer geïnvesteerd in de toekomst. Honda neemt met de herintroductie van de Africa Twin in ieder geval geen risico, want alleen de naam zal veel fans al overhalen om later dit jaar in ieder geval een kijkje te nemen bij de Honda dealer. Over pre-orders is nog niks bekend, maar de CRF1000L kan wel eens een groot succes worden. Bekijk hieronder een preview van de nieuwe Africa Twin én een computerbeeld dat door het patentbureau is uitgelekt. Misschien kunnen we binnenkort meer informatie over de motor verwachten.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands