Honda bouwt 300 miljoenste motor

Honda Gold Wing verkopenHonda Motor Co. Ltd heeft een heuse mijlpaal bereikt. Sinds de oprichting in 1948 heeft de motorproducent 300 miljoen motoren geproduceerd. Het 300 miljoenste exemplaar rolde van de productieband in de Honda fabriek in Kumamoto. Soichiro Honda richtte in 1948 het merk Honda op, een jaar later werd al het startsein gegeven voor de massaproductie van motorfietsen in Japan. Het Japanse merk heeft dus 65 jaar nodig gehad om tot de mijlpaal van 300 miljoen geproduceerde motoren te komen.

Honda naar België

Gold Wing Deluxe verkopenHet succes van Honda motoren begon al vlak na de oprichting, mede dankzij de visie van oprichter Soichiro Honda. Soichiro Honda was er van overtuigd motorfietsen voor de massa te kunnen produceren en heeft zich daar volledig voor ingezet. Naast racer, zakenman en producent was de oprichter vooral een dromer. Dat verklaart de slogan ‘Honda The Power of Dreams’. De eerste echte droommachine die werd ontwikkeld was de D-Type Dream uit 1949. Na de productie van de eerste Dream Type-D groeide het concern al snel uit tot een wereldbedrijf. Tien jaar na de oprichting werd Honda uitgeroepen tot ’s wereld grootste motorproducent. De vraag bleef groeien, waardoor het merk besloot uit te breiden en niet langer uitsluitend in Japan motorfietsen te bouwen. In 1963 werd daarom in Aalst in België een fabriek gebouwd en de eerste motor die buiten Japan werd gebouwd was een feit.

Wereldwijd marktleider

Inmiddels heeft Honda 33 fabrieken gebouwd, verdeeld over 22 landen. De Honda fabriek in Kumamoto, Honda’s primaire productie faciliteit voor motoren in Japan, is bijvoorbeeld goed voor een jaarlijkse productie van 160.000 motoren. Honda is voor wat betreft het motorsegment nog steeds voorloper op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Zo was het Japanse merk de eerste die een airbag in de motor heeft ingebouwd. Daarnaast zijn alle nieuwe tweewielers die tegenwoordig in de verschillende landen worden geproduceerd standaard uitgerust met een ultra veilig ABS-remsysteem. Honda Firestorm verkopenDe verkoop van de Honda motor is in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, China en Oceanië een blijvend succes. Opvallend is dat in Japan, het land waar de oorsprong van het bedrijf ligt, de productie zelfs iets is gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. Ondanks het succes tonen verkoopcijfers aan dat Honda het qua verkoop van nieuwe motorfietsen en de verkoop van occasionmotoren in Nederland op dit moment ook wat minder goed doet dan in voorgaande jaren. Wereldwijd werden vorig jaar nog 16,8 miljoen motorfietsen (inclusief bromfietsen en scooters) verkocht. Ondanks de sterkere concurrenten die qua nieuwe ontwikkelingen ook goed meedoen is het motormerk nog steeds de wereldwijde marktleider.

Nieuw model

Het nieuwste model van Honda is de Gold Wing 40th Anniversary Edition, die tijdens de ceremoniële viering van de behaalde mijlpaal van de band rolde. Deze nieuwe variant wordt standaard uitgerust met cruise control, een ‘dual personality’ uitlaat en een elektrische achteruit. Op het zadel van de nieuwste productie komt het 40th Anniversary logo. De nieuwe Gold Wing is leverbaar vanaf begin 2015. Honda wordt nog steeds gezien als het meest betrouwbare en degelijke motormerk. Wil jij ook zo’n nieuwe tweewieler? Via Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl kun je je motor binnen 1 dag verkopen.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands