Gevaarlijke bruggen: oversteken op eigen risico

brug motorBruggen en viaducten, dat zijn nu niet bepaald de grootste uitdagingen voor een motorrijder. De Erasmusbrug in Rotterdam is wel leuk om een keer in je route op te nemen, maar gevaarlijk? Nee, de bruggen in ons land zijn echt niet gevaarlijk. Zoek je meer uitdaging? In Pakistan ligt een brug die alleen te voet overgestoken kan worden, maar waarbij niet iedereen de overkant haalt. Kan het jou niet gek genoeg of haak je - wat wij echt wel begrijpen - bij sommige bruggen toch af?

Er zijn angstaanjagende bruggen waar je met je motor overheen kunt gaan, maar of je dat wilt is een tweede. In Rusland ligt een brug die je beter kunt vermijden als het stormt en bij een brug in Pakistan – ja, daar zijn meer gevaarlijke bruggen gebouwd – moet je hopen dat je niemand tegenkomt. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl zet 5 opmerkelijke en gevaarlijke bruggen op een rij. Oversteken is op eigen risico…

Vitim River Bridge – Siberië

De Vitim River Bridge bestaat enkel uit een rij planken en is slechts 1.80m breed. Breed genoeg zou je denken, want de gemiddelde breedte van een motorfiets is 87cm. Maar stel je dan eens voor dat het waait. Zo hard dat automobilisten zelfs wordt geadviseerd om de ramen te openen om te voorkomen dat ze van de brug geblazen worden, een reling is er namelijk niet. Zou jij dan de oversteek proberen te maken?  

Brug Siberië

Deosai Brigde – Pakistan

De Deosai Bridge ligt op één van de meest spectaculaire routes ter wereld. De route is iets meer dan 82 kilometer lang en voert je over asfalt, grind, door het water én je passeert een van de meest spectaculaire bruggen ter wereld. Ook deze brug bestaat uit een rij planken, maar deze oversteek heeft een element wat het nóg spannender maakt: de brug wordt namelijk gedragen door touwen. Leuk, als je van Indiana Jones houdt. Je moet wel proberen in het midden te blijven rijden, want de brug kan iets gaan hellen. En als je hier een tegenligger krijgt heb je een probleem. Keren is hier niet heel eenvoudig.

brug Pakistan

Eshima Ohashi Brigde - Japan

Bij deze brug vragen we ons af hoe dronken de architect was. De brug is behoorlijk steil en als je er tegenaan kijkt lijkt het net een achtbaan. Het idee van de brug is goed; door de gigantische hoogte kunnen schepen er zonder moeite onderdoor, zonder dat de brug open hoeft. We raden je aan om niet te hard de brug op te rijden, want je zou maar zo met beide bandjes van de grond kunnen komen.

brug Japan

Sidu River Bridge - China

Als we het hebben over gevaarlijke bruggen past de Sidu River Brigde daar niet meteen tussen. De uitdaging bij deze brug ligt ‘m in de hoogte, het is namelijk de hoogste brug ter wereld. Met een dal van 500 meter diep kun moet je geen last van hoogtevrees hebben, want dan zou het wel een spannend ritje kunnen worden. Je ziet hier vaak base- en bungeejumpers die deze brug allemaal op de bucketlist hebben staan.

brug China

Volgograd Bridge - Rusland

Aan de Volgograd Bridge zie je op het eerste gezicht niks geks, totdat je de verhalen hoort en beelden ziet. Bij een hevige storm gaat het wegdek namelijk golven, en niet zo’n beetje ook. Overstekende voertuigen worden letterlijk naar de andere weghelft gesmeten of het water in gelanceerd. De architecten beweren dat het door aardbevingen komt, maar onderzoekers zeggen wat anders. De 7110 meter lange brug over de Wolga is pas sinds 2009 geopend voor publiek, maar het is een wonder dat hij nog niet gesloten is. brug Rusland

Ben jij een koele kikker en durf je deze bruggen wel aan? Of heb je al eens met klamme handjes een brug overgestoken en rijd je tegenwoordig liever om?

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands