Ducati behaalt mijlpaal van 1 miljoen

Ducati verkopenSinds de oprichting in 1945 is Ducati uitgegroeid tot een merk dat tegenwoordig vooral bekend staat vanwege het design en het herkenbare geluid. Ducati heeft daarmee een belangrijke mijlpaal behaald. De één miljoenste motorfiets is namelijk deze week in Italië van de band gerold. Een Monster 1200 S is het model dat de teller op 1.000.000 mocht zetten. Omdat dit voor het Italiaanse merk een belangrijke mijlpaal is, werd het productienummer speciaal bij het jongste model in het stuur gegraveerd. In Italië werd ook al meteen een koper voor de miljoenste Ducati gevonden. De eigenaar van de productie, Ernesto Passoni, had het model bij een dealer besteld, niet wetend dat hij daarmee het nieuws zou halen. Later hoorde hij pas dat dit de miljoenste productie zou worden. De motor werd persoonlijk door Claudio Domenicali, SEO van Ducati Motor Holding overhandigd aan de gelukkige eigenaar.

Typisch Ducati

Ducati Monster verkopenDucati verwierf bekendheid door de eencilinders en tweecilinders in L-vorm, beter bekend als L-twins. Daarvoor bestond de V-twin al, maar de Italianen hebben dit blok zover naar voren gekanteld zodat het ook wel L-twin wordt genoemd. Daarnaast werden voorheen bij vrijwel alle modellen de motor aangedreven met behulp van een koningsas. De motorfietsen zijn voorzien van een desmodromische klepbediening, een bediening waarbij de in- en uitlaatkleppen worden geopend en gesloten door  een mechaniek dat wordt aangedreven door de nokkenas. Ducati is, met de hoofdfabriek in Borgo Panigale, de enige motorproducent die dit nu nog toepast.

Succesvol

Monster 1200 SDe Ducati motoren hebben bij wedstrijden verschillende successen behaald. Onder andere in de Grand-Prix en de Superbike was dit merk koning op het asfalt. Later nam de producent met de motorfietsen ook deel aan de MotoGP, waarbij met deze motor in 2007 nog de wereldtitel werd gewonnen. Onlangs is in Thailand een nieuwe Ducati fabriek geopend. Dit is de eerste fabriek buiten Italië, die de productie en verkoop in Azië moet verzorgen. De fabriek is gevestigd in Rayong. Daarnaast staat in de bekende badplaats Pattaya de showroom, die moet bijdragen aan een succesvolle verkoop. In Nederland is Ducati al succesvol. De productie vindt hier niet plaats, maar het merk wordt wel in Nederland verkocht. De dealer in Zaltbommel is in 2014 in Italië bekroond met een onderscheiding voor Best Sales Dealer 2014. Dat is voor dit bescheiden merk een hele knappe prestatie. Ducati staat in verschillende lijstjes dan ook regelmatig tussen andere grote merken. Al enkele jaren op rij staat het Italiaanse merk bijvoorbeeld op de negende plaats in de top 10 van best verkopende nieuwe motoren in Nederland. In 2013 sloot Ducati met de Multistrada 1200 de top 20 best verkochte motormodellen af met een verkoop van 97 stuks. Ondanks de succesjes van Ducati lijkt de mijlpaal in het niet te vallen bij Honda, die onlangs nog de 300 (!) miljoenste motorfiets produceerde. De merken draaien ongeveer net zo lang mee. De vergelijking is alleen niet helemaal eerlijk, want Honda heeft in meer dan 22 landen fabrieken staan, terwijl Ducati nog maar net de tweede fabriek heeft geopend. Als je het op die manier bekijkt mag Ducati heel trots zijn op de prestatie.

Niet de eerste 1 miljoen

De mijlpaal van de één miljoenste motorfiets is trouwens niet de eerste keer dat Ducati een mijlpaal van 1 miljoen haalt. In 2012 al haalde het merk op facebook 1 miljoen likes. Daarvoor heeft Ducati zelf een filmpje gemaakt, om alle fans op een grappige manier in verschillende talen te bedanken. Er is duidelijk zichtbaar veel aandacht aan besteed en de video is meteen een mooie kans om even een kijkje in de fabriek te nemen. Inmiddels is het aantal fans op Facebook al toegenomen naar meer dan 2,8 miljoen, en als dat zo doorgaat kunnen ze binnenkort wellicht weer een mijlpaal vieren.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands