Diefstal crossmotoren neemt drastisch toe

Crossmotor HondaCrossmotoren worden steeds vaker gestolen. Met name in Brabant zijn de motoren de laatste tijd in trek. Via particuliere verkoopsites zoals Marktplaats worden de motoren een dag voordat de bezichtiging staat gepland gestolen. De crossmotoren worden in Brabant allemaal op dezelfde manier gestolen. De gedupeerden hebben een advertentie op Marktplaats gezet waarbij ze de motor te koop aanbieden. De dieven reageren op die advertentie door een afspraak te maken om de motor te bekijken. De nacht daarvoor gaan ze naar het afgesproken adres om de crossmotor weg te halen.

Diefstal via Marktplaats

Kawasaki crossmotor verkopenEen makkelijkere manier om aan een adres te komen is er voor de dieven niet. Ze weten via Marktplaats na contact met de verkoper precies waar ze de crossmotor kunnen vinden. Met een beetje geluk komen ze ook nog een foto tegen waarbij ze precies zien waar de tweewieler is gestald. Meestal is dat in een schuurtje of garage. Een slot weerhoudt de dieven niet om crossmotoren mee te nemen. Ze zetten de tweewieler op een skateboard en rijden er zo mee weg. Verschillende motorzaken hebben aangeboden om de crossmotoren daar te stallen totdat ze zijn verkocht, maar ook dat helpt niet altijd. De dieven worden brutaler en breken ook bij bedrijven in om crossmotoren te stelen. Zelfs beveiligingscamera’s helpen niet. Die worden gewoon afgeplakt.

Crossmotoren worden doorverkocht

De diefstal beperkt zich niet alleen tot Brabant. Ook buiten deze provincie worden via Marktplaats steeds vaker crossmotoren gestolen. Veel kopers vragen of ze een proefritje mogen maken, maar daar komen ze niet altijd van terug. Voor verkopers wordt het vervolgens heel lastig om de crossmotor terug te vinden. Braaksporen zijn er niet en de naam die de dieven opgeven blijkt later verzonnen te zijn. Wie de crossmotor dieven zijn is niet bekend, maar waarschijnlijk zijn het Nederlanders die de crossmotoren door proberen te verkopen. Een crossmotor is moeilijk te verzekeren en daarom zijn ze juist voor dieven zo interessant. Omdat ze niet op de openbare weg mogen komen zijn ze niet voorzien van een kenteken. Dat maakt het vervolgens moeilijk om ze terug te vinden, want ze staan nergens geregistreerd. Een crossmotor verkopen is voor de dieven vervolgens niet zo moeilijk.

Ga voor veilig motor verkopen

KTM verkopenJe motor verkopen kan op veel verschillende manieren, maar pas op voor oplichters. Je weet nooit met wie je te maken krijgt als je op sites als Marktplaats je crossmotor aanbiedt. Je weet ook niet wat de bedoeling is van geïnteresseerden. Voor je het weet heb je je adresgegevens aan iemand gestuurd die helemaal niet zo betrouwbaar blijkt te zijn. Je kunt je spullen nog zo goed beveiligen, zelfs bij een testritje ben je nog niet verzekerd van een goede afloop. Kies daarom voor een veilige manier van verkopen waarbij je niet met oplichters te maken krijgt. Een site waar je veilig crossmotoren kunt verkopen is ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl. Je hebt hier alleen met betrouwbare en erkende inkoopbedrijven en dealers te maken. Je blijft zelf helemaal anoniem als je jouw motor in de veiling te koop aanbiedt. De inkoopbedrijven kunnen je gegevens niet zien en weten niet wie er achter de verkoop zit. Een ander voordeel van verkopen via deze site is dat er geen proefritjes worden gemaakt. De inkopers weten met hun ervaring heel goed op wat voor motor ze bieden. Alle inkoopbedrijven zijn door de RDW erkend en worden daarnaast stuk voor stuk door onze medewerkers gecontroleerd voordat ze in de veiling mogen meebieden. Daarnaast hoef je voor een advertentie op deze site niets te betalen, in tegenstelling tot de meeste andere verkoopsites. Je motor verkopen doe je dus veilig én gratis op deze site en dat geldt ook voor crossmotoren.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands