BMW breekt record met 100.000e verkochte motorfiets

BMW verkopenBMW Motorrad heeft een record te pakken. In de eerste 9 maanden van dit jaar heeft de motorproducent wereldwijd meer dan 100.000 motorfietsen weten te verkopen, iets dat BMW nog nooit eerder voor elkaar kreeg. Met 100.000 verkochte motorfietsen in de eerste 9 maanden van een jaar heeft BMW niet alleen een verkoopgroei van 7,6 procent gerealiseerd, maar ook een record in de bedrijfsgeschiedenis neergezet. In de voorgaande jaren is die grens nooit eerder al binnen de eerste 9 maanden bereikt. Een mooi resultaat, maar wellicht gaat BMW dit record volgend jaar wel verbreken. In 2015 presenteert het motorconcern twee veelbelovende nieuwe motorfietsen, namelijk: de F 800 R en de S 1000 XR.

F serie uitgebreid met F 800 R

BMW S1000RR verkopenDe eerste die we volgend jaar kunnen verwachten is de BMW F 800 R. Deze motorfiets is beter geschikt voor lange afstanden en hoort daarom in het roadster-segment. Deze motorfiets straalt veiligheid uit, wie houdt daar nu niet van? Deze BMW motor is uiteraard standaard uitgerust met ABS en heeft een stabiel en uitgebalanceerd rijwielgedeelte. Het leverbare veiligheidspakket, denk aan ASC, ESA en RDC, moet zorgen voor overwicht en totale controle op de weg. Ook bij deze machine is er veel keuzemogelijkheden en kan de motor tot in detail aan de wensen van de bestuurder worden aangepast. Van zithoogte tot bagageruimtes en natuurlijk ook de kleur kan per motor worden bepaald. Wat betreft vermogen zijn de verschillen klein. De krachtige twin-motor is gelijk gebleven aan de voorloper, maar deze versie is op meerdere punten wel verbeterd. Deze tweecilinder levert 90 pk bij 8.000 toeren per minuut. Daarnaast heeft de motor een koppel van 86 Nm bij 5.800 toeren per minuut. De nieuwe technologieën zorgen voor ook een betere ergonomie. De F 800 R is vanaf 7 februari 2015 verkrijgbaar.

BMW S 1000 XR

BMW S-serie verkopenDe S-Serie van BMW Motorrad wordt later in 2015 aangevuld met de nieuwe S 1000 XR, een model dat veel weg heeft van de eerder gerealiseerde S 1000 R. De S 1000 R is oorspronkelijk ontwikkeld om mee te racen aan de WK Superbike, maar BMW heeft deze Superbike variant aangepast zodat er ook mee op straat kan worden gereden. Vervolgens is vanuit deze motor de S 1000 XR ontstaan, die geschikt is voor gebruik op alle wegen. Het nieuwe model mogen we trouwens al in juni 2015 verwachten. Voornamelijk de motorrijders die dagelijks gebruik van hun tweewieler maken kunnen hier naar uitkijken, want het grootste verschil tussen de BMW S 1000 R en de XR zit ‘m in de zithouding, styling en comfort, ideaal voor intensief gebruik. Zo zou het ontwerp zijn afgekeken van de GS, Adventure en Sport-modellen van BMW waar rekening mee gehouden is met een houding waarbij de bestuurder rechtop zit, om rugklachten te voorkomen. Ook is de bestuurder beter beschermd tegen weer en wind en is de nieuwe motorfiets beter uitgeveerd. Daarnaast is de grondspeling meer geschikt gemaakt voor sportieve ritten. De nieuwe S 1000 XR levert goede prestaties waarbij de motor voorzien is van de bekende veiligheidssystemen van BMW. Dit model levert een vermogen van 160 pk bij 11.000 toeren per minuut. Dankzij de dempingsregeling Dynamic ESA worden de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder automatisch afgestemd. Technisch gezien is de S 1000 XR geschikt voor elk type weg, denk ook aan routes in het grensgebied waar de heuvels en mooie bochten zeer aantrekkelijk worden met dit nieuwe model. BMW blijft innoveren en de twee nieuwe modellen van 2015 zullen ook ongetwijfeld zeer geliefd zijn bij de motorrijder. De fabrikant zit in een stijgende lijn voor wat betreft nieuwe ontwikkelingen. Zo kwam BMW in 2004 als eerste, en tot nu toe enige, met het ESA systeem waarmee de veervoorspanning en demping automatisch geregeld kan worden. De komst van deze twee nieuwe modellen zouden de verkoopcijfers van BMW wel eens een flinke boost kunnen geven.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands