Motorrijden? Deze BN’ers weten wel hoe het moet!

BN'ers motorrijbewijsWe zien acteurs, presentatoren en zangers normaal gesproken alleen op tv of op het podium. Maar wat doen ze eigenlijk in hun vrije tijd? Motorrijden natuurlijk! In verhouding zijn er meer BN’ers dan ‘normale burgers’ die hun motorrijbewijs hebben gehaald. Lees hier over welke bekende Nederlanders we het hebben. Wat hebben Robert ten Brink, Katja Schuurman en Pieter van Vollenhoven gemeen? Juist, ze rijden allemaal op een motor. Net zoals deze personen zijn er meer bekende Nederlanders die hun motorrijbewijs hebben gehaald en regelmatig hun tweewieler uit de stalling halen. Lees snel verder om te zien wie je nog meer op een tweewieler kunt tegenkomen.

Robert ten Brink

Robert ten Brink motorAls we het over vervoersmiddelen van bekende Nederlanders hebben denk je bij Robert ten Brink al snel aan de ‘All You Need Is Love’-caravan. Daar staat hij met zijn programma tenslotte ook bekend om. Niet alleen kun je Dr. Love tegenkomen met zijn liefdescaravan, ook kun je hem tegenkomen op een motor. Zijn vijf dochters heeft hij jammer genoeg nog niet zo ver gekregen.

Katja Schuurman

Katja Schuurman motorrijbewijsKatja Schuurman kennen we natuurlijk allemaal als actrice, zangeres en presentatrice. Én, niet heel onbelangrijk: ze is meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste vrouw van Nederland. Je kunt je er wel een beeld bij vormen. Denk daar dan nog een motorpak en een helm – tsja, die zijn nu eenmaal verplicht - bij en het plaatje is helemaal compleet. Wist je trouwens dat Katja Schuurman samen met Barry Veneman op een Suzuki GSX-R750 een ronderecord op het TT-circuit in Assen heeft gereden? Hoe stoer is dat!

Maxime Verhagen

Maxime Verhagen motorrijbewijsAl jaren is oud-minister Maxime Verhagen verknocht aan de TT in Assen, maar hij heeft zelf nog maar een paar jaar zijn A-rijbewijs. Toen zijn zoon begon met motorrijlessen heeft Verhagen zelf ook de stoute schoenen aangetrokken. Dat werd ook wel tijd. Verhagen is liefhebber van allroad motoren, en dan het liefst van BMW. Maxime Verhagen motor

Gerard van Velde

Gerard van Velde motorrijbewijsZie je iemand met lange haren voorbij racen op een motor? Denk dan niet meteen dat het een vrouw is, want het kan maar zo Gerard van Velde zijn die je zojuist heeft ingehaald. Gerard van Velde is beter bekend op zijn ijzers, maar in de zomermaanden zie je hem op twee wielen. De voormalig langebaanschaatser is een groot motorliefhebber. Hij is bekend met Ducati, de Suzuki GSXR600, MV Agusta en Aprilia. Van Velde zoekt de snelheid wel op. Vroeger op het ijs, nu op het asfalt.

Martijn Krabbé

Martijn Krabbé motorMartijn Krabbé is op dit moment aan het barbecueën in een nieuw televisieprogramma, maar hij houdt daarnaast nog van andere ‘typische mannendingen’. Een ritje maken op zijn Kawasaki bijvoorbeeld.

Bridget Maasland

Bridget Maasland motorBridget Maasland staat bekend als ijskonijn. De presentatrice haalde haar motorrijbewijs tien jaar geleden, maar Maasland heeft het motorrijden inmiddels opgegeven, omdat ze bang is dat haar zoontje alleen blijft als haar iets overkomt. Bridget en Katja hebben trouwens eens een offroad crosswedstrijd gereden. Katja was daarbij het snelst.

Pieter van Vollenhoven

Pieter van Vollenhoven motorPieter van Vollenhoven, beter bekend als de echtgenoot van prinses Margriet, is niet alleen een bijzonder oud-hoogleraar, maar hij is ook nog een groot liefhebber van motoren. Zelf reed bij een BMW, maar de laatste jaren doet hij het rustig aan.

Peter Aerts

Peter Aerts motorOm wat variatie in deze lijst van bekende Nederlanders op de motor aan te brengen gaan we weer even naar de sportwereld. Peter Aerts, de 108 kilo wegende kickbokser heeft meerdere keren de K-1 gewonnen. ‘Lumberjack’, zoals hij ook wel wordt genoemd kickt daarnaast nog op andere dingen. Je zou Aerts zomaar op een Harley-Davidson Fatboy kunnen tegenkomen. Je moet alleen met deze motorrijder geen ruzie zoeken, want een ruime meerderheid van zijn tegenstanders heeft hij in de ring K-O geslagen. Wist je trouwens dat Menthal Theo, Catherine Keyl, Lieke van Lexmond en Humberto Tan ook hun motorrijbewijs hebben? De volgende keer goed kijken dus, als je iemand anders op een motor tegenkomt. Het zou zomaar een BN’er kunnen zijn.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands