TT Assen één groot spektakel

TT Circuit AssenDe TT Assen, het motorevenement waar menig motorliefhebbers het hele jaar naar uitkijkt, vormde gister één groot spektakel. Er waren veel fans van Valentino Rossi, maar hij kon het in Assen niet waarmaken. We zagen de Australiër Jack Miller als eerste over de eindstreep gaan. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is als partner van het TT Circuit Assen goed zichtbaar. Meer dan 131.000 bezoekers hebben de uitingen rondom het circuit gezien. Voor het eerst werd de MotoGP in Assen op zondag gereden. Dat leidde tot een uitverkochte race.

MotoGP op TT Assen

Rossi tribune Assen werd door de weergoden niet gespaard en dat leidde op het circuit tot veel glijpartijen en crashes. De MotoGP werd halverwege stilgelegd vanwege het natte circuit. Na een stilte van 30 minuten werden de motoren weer gestart om nog 12 rondes te rijden. Valentino Rossi na de val Veel fans hadden zich tijdens de TT Assen op en rond de ‘Rossi tribune’ verzameld, de plek waar Rossi bij een overwinning zijn zege viert. Helaas voor de fans kwam het niet zo ver, want Rossi ging onderuit. Daar profiteerde Marquez van, maar hij zag uiteindelijk de 21-jarige Jack Miller voor zich over de streep gaan. Het is nog steeds Marquez die nu met 145 punten de Koningsklasse leidt. Lorenzo heeft 121 punten en Rossi besluit de top-3 met 103 punten. Rossi fan

Moto2 en Moto3

De Moto2 begon droog, maar dat was nog geen garantie voor een goede afloop. Het kon alle kanten op met het weer. Luthi overheerste tijdens deze wedstrijd. Hij had een goede start en nam meteen een kleine voorsprong. Hij werd echter snel ingehaald en zakte na een paar foutjes terug naar de zesde positie. Het begon later toch te regenen en Luthi was één van de coureurs die daardoor onderuit ging. Uiteindelijk won de Japanner Nakagami de race in Assen. motor Livio Loi Bij de Moto3 keken we natuurlijk allemaal naar Bendsneijder en ook is er in Nederland veel sympathie voor Loi. De winnaar was tot het einde van de race niet aan te wijzen omdat de kopgroep bestond uit meer dan tien coureurs. Bendsneijder bleef lange tijd hangen rond de tiende plek. Bagnaia won de race. Migno moest zijn tweede plek inleveren en liet Di Giannantonio voorbij gaan. Bendsneijder eindigde op de 9e plek en Loi moest tevreden zijn met een 15e plaats op de TT Assen. MotoGP pitbox Pitbox Livio Loi