Top 5 motor 1 april grappen
2015-04-01 09:00:31

Yamaha verkopenHet is vandaag 1 april. En dat betekent dat je op je hoede moet zijn. Er zijn veel motorgrappen bedacht en er zijn altijd mensen die er in trappen. We hebben de leukste 1 april grappen van de afgelopen jaren voor je op een rij gezet.

Veel grappen worden al vooraf aangekondigd, zodat op 1 april bekend kan worden gemaakt dat het om een grap gaat. Op de dag zelf iets publiceren wekt sneller argwaan, maar er worden altijd grappen bedacht waar toch weer mensen intrappen. We delen hier de leukste motor 1 april grappen.

1. 1 Aprilia scooter bij elk GAMMA filiaal

Elke GAMMA bouwmarkt zou 1 Aprilia (Lees: 1 APRILia) scooter weggeven. Dat werd aangekondigd op het internet. De grap was niet door GAMMA zelf bedacht, maar was in het werk gezet door Nieuwsmotor.nl. In eerste instantie kon GAMMA er niet om lachen, maar al snel zagen ze de humor er wel van in. Ze kregen er in ieder geval wel extra klanten door op deze dag.

2. Brandweer op de motor

brandweer motorDe brandweer op de motor. Zie je het al voor je? Het werd door de brandweer in Kollum als grapje bedacht, maar misschien was het zo’n slecht idee nog niet. De speciale brandweer zou voorzien worden van ademlucht en een brandblusser om snel ter plaatse hulp te kunnen bieden. Wie op 1 april naar de kazerne kwam voor een demo kwam er al snel achter dat het een grapje was. Een brandweermotor was er niet, maar de mensen die waren gekomen kregen een rondleiding in de kazerne. Dit was niet voor het eerst dat de brandweer als onderwerp werd gebruikt bij een motorgrap. In 2001 is dit idee ook al eens bedacht. Toen kwam de brandweer van Tytsjerksteradiel met een supersnelle motorfiets voor eerste hulp branden.

3. BMW motorrad met motortent

BMW motor verkopenBMW Motorrad kwam eens met een idee om veilig van de grond te slapen. De Duitse fabrikant ontwikkelde zogenaamd een tent die bovenop de motor geplaatst kon worden.
Schorpioenen, spinnen en slangen konden hiermee buiten de tent worden gehouden tijdens een avontuurlijke motorvakantie. De 1 april grap werd alleen wat ongeloofwaardig doordat er geen extra steunen waren bevestigd. De motor zag er niet zo stabiel uit en dat zou hij op deze manier ook niet zijn. Als BMW de details net wat verder had uitgewerkt had het maar zo waar kunnen zijn.

4. Extra spiegel

Een nieuwe regeling leidde vorig jaar tot veel commotie, voor eventjes dan. Een extra spiegel moest er voor zorgen dat motor bestuurders beter zicht zouden krijgen op de omgeving. De spiegel kreeg alleen een vreemde plek, namelijk op de helm. Hij zat nog net niet in het zicht, dus mensen geloofden het wel. Ze waren er alleen niet zo blij mee. Gelukkig bleek al snel dat het om een 1 april grap ging die door de motorrijschool Falke Opleidingen was bedacht. Bekijk hieronder het filmpje waarin de extra spiegel werd gedemonstreerd.

5. Oefenterrein voor motorrijders

Een oefenterrein voor motorrijders is best een goed idee. Toen een paar jaar geleden bekend werd gemaakt dat bij Wieringerwaard een speciaal oefenterrein zou komen waren verschillende motorrijders al enthousiast. Op het terrein werd het mogelijk gemaakt om de motor eens flink te testen. Aan overlast was ook al gedacht, want de baan zou buiten het dorp, achterin het land worden aangelegd. Helaas voor veel motorrijders bleek op 1 april dat dit verhaal toch niet doorging.
Dat motorrijders een grapje wel kunnen waarderen blijkt uit deze verzameling die we voor je hebben gevonden. Ook grote organisaties en gemeenten bedenken 1 april grappen. Zo kwam het journaal een keer met het bericht dat de toren van Pisa was omgevallen en de gemeente Amsterdam zou wegenbelasting voor fietsers willen invoeren. Ook kun je vandaag wel iets verwachten, dus je bent bij deze gewaarschuwd.


Delen

Motor verkopen?

We helpen je graag. Voer je kenteken in:

Of kies handmatig het merk en model

Reacties (0)


  • Plaats een reactie

select your vehicle.

Nederlands Deutsch Vlaams Français
Nederlands Deutsch Vlaams Français
Nederlands