Je motorverzekering in de winter stopzetten?
2015-12-10 14:09:36

motor stallingDe meeste motorrijders laten in de wintermaanden hun motor staan. Dat betekent dat er niet gereden wordt, maar je betaalt wel elke maand voor je motorverzekering. Wist jij dat je bij veel aanbieders je motorverzekering kunt aanpassen in de wintermaanden?

Je herkent het als motorrijder vast wel. Het aansnijden van bochten, het gevoel van vrijheid en altijd een mooie omgeving. Maar de aankomende maanden even niet. De meeste motoren staan afgedekt op een warme plek om pas in het voorjaar weer tevoorschijn te komen. En daar blijf je toch niet voor betalen? We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Winterstop

Als je elk jaar in de wintermaanden je motor stalt kun je kiezen voor een aangepaste verzekering. De winterstop geldt van 1 december tot 1 maart. Je betaalt dan voor die maanden geen premie, maar je mag de motor in die periode dan ook niet gebruiken of ‘m op een openbare plek parkeren. Met een speciale winterstopregeling bespaar je al snel een paar tientjes per maand.
 
winterstop motor
 
Ben je een pure zomerrijder? Dan is een zomertijddekking een goede optie voor je. De zomertijd gaat op de laatste zondag van maart in en eindigt op de laatste zondag van oktober. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die een motorverzekering aanbieden waarbij je enkel voor die periode premie betaalt en dus ook alleen voor die periode verzekerd bent. Als het eind februari al mooi weer wordt moet je dus toch even wachten voordat je de weg op mag.

Motor tijdelijk schorsen

Je kunt het ook grondiger aanpakken en je motor voor een bepaalde periode schorsen. Dat regel je via de RDW. Je betaalt voor het schorsen van een motorfiets éénmalig een bedrag van 24 euro. De motorrijtuigenbelasting wordt bij het schorsen ook stopgezet. Daarmee bespaar je per kwartaal rond de 30 euro. Je hebt tijdens een schorsing de mogelijkheid om je motorverzekering stop te zetten, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je motor niet standaard verzekerd is tegen diefstal of brandschade. Je kunt geld besparen, maar je moet overwegen of je het risico wilt nemen.
 
motor geschorst
 
Welke verzekering past het beste bij jou? Laat jij je motor in de winter staan? Of kies je liever voor een verzekering waarbij je het hele jaar gedekt bent en op je motor kunt stappen wanneer jij dat wilt?


Delen

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend je gegevens in.

Ik weet mijn kenteken niet

Reacties (0)


  • Plaats een reactie

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands